|

Ver Yekta ile Baros'u al Quaresma''yı

Beşiktaş, G.Saray''ın transferini düşündüğü Quaresma''ya karşılık Baros ve Yekta''u talep etti. 600 bin Euro kazanan Yekta''ya iki katını veren Kartal, genç oyuncunun da aklını çeldi

.
00:00 - 28/12/2012 الجمعة
Güncelleme: 23:13 - 27/12/2012 الخميس
Yeni Şafak
Ver Yekta ile Baros'u al Quaresma''yı
Ver Yekta ile Baros'u al Quaresma''yı

Sezon başından beri kadro dışı olan oyuncusu Ricardo Quaresma''nın sözleşmesini ''Türkiye''de başka bir takıma giderse 5 milyon Euro tazminat öder'' maddesiyle fesheden ve böylelikle Portekizli oyuncuyu isteyen Galatasaray''ın önünü kesen Beşiktaş ile sarı-kırmızılıların uzlaşma arayışlarında oldukları öğrenildi. Ocak ayında takıma takviye düşünen iki takımın takas seçeneği üzerinde durduğu, Yekta Kurtuluş''u isteyen ve forvet transferi yapmayı planlayan Beşiktaş yönetiminin Galatasaray Kulübü''ne ''Quaresma''yı alın, Yekta ve Baros''u verin'' teklifini sunduğu belirtildi. Sezon sonuna kadar Baros''a 1 milyon 250 bin Euro daha ödeyecek olan G.Saray bu teklifi düşündüğü kaydedildi.

YEKTA DA GİTMEK İSTİYOR

Baros''ta pek bir sıkıntı yaşamayacak olan siyah-beyazlılar, genç oyuncu Yekta Kurtuluş''u ise cazip bir teklifle iknaya çalışıyor. Genç oyuncuya sarı-kırmızılı takımdan aldığı 600 bin Euro''nun iki katını öneren Beşiktaş''ın Yekta''nın aklını çeldiği öğrenildi. Genç futbolcunun bu teklif karşışısında siyah-beyazlı yöneticilere, ''Kulübümle anlaşın ben gelmeye hazırım'' cevabı verdiği ileri sürüldü. Öte yandan Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, sezon başında transferi gerçekleşmeyen İstanbul Belediyesporlu Gökhan Süzen konusunda girişmelerini yoğunlaştırdığı ifade edildi. Sıkı pazarlıklar sonunda Kıran''ın kulübü ve futbolcuyla tüm konulardaanlaştığı bu transferin imza aşamasına getirdiği öğrenildi.

Nene''de işlem sürüyor

Beşiktaş'ta Brezilyalı forvet Nene'nin alacağı ücrette uzlaşma sağlanmaya çalışılırken, oyuncunun cephesinden açıklama geldi. Fransız basını yıldız forvetin Beşiktaş''a imza atmak üzere olduğunu duyurdu. Oyuncunun menajeri Gilvan Costa ise Nene''nin Brezilya içinden ve dışından bazı kulüpler ile transfer için görüşmelerinin devam ettiğini belirterek bu açıklamayı yalanladı. Beşiktaş, Brezilyalı golcüye yıllık 2.5 milyon Euro teklif etmiş, oyuncu ise önce 3 milyon Euro''da diretmiş; daha sonra Katar''dan gelen teklifleri öne sürerek ücret isteğini 3.2 milyon Euro''ya çıkarmıştı.

Bizi kimse çıkartamaz
Başkan Fikret Orman, Nevzat Demir Tesisleri hakkındaki polemikler için kısa ve öz konuştu

Ümraniye''de bulunan Nevzat Demir Tesisleri'nin arazi konusunda Orman Bakanlığı'nın yaptırımı olup olmayacağı konusunu aydınlığa kavuşturan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ''Arazi mülkiyet olarak Orman Bakanlığı'na bağlıdır. Sadece Beşiktaş'ın değil, Fenerbahçe''nin Samandıra''da bulunan tesisleri de aynı kapsamda yer alıyor. Sonuç olarak hiç kimse bizi oradan çıkartamaz'' ifadelerini kullandı.

DEPLASMAN YASAĞI KALKARSA ADİL OLMAZ

Orman, ligin ikinci yarısında deplasman yasağının kalkması fikrine sıcak bakmadığını da belirtti. Orman, ''İlk yarıda biz F.Bahçe''ye, G.Saray da bize taraftar getirmedi. Devre arasında bunu değiştirmek adil olmaz'' yorumunu yaptı.


٪d سنوات قبل