|

Yıldız oyuncudan yeşil sahalara veda

Futbol kariyeri boyunca Manchester City, Chelsea gibi önde gelen kulüplerin formasını giyen milli İngiliz oyuncu Wayne Bridge, futbolu bıraktı. Bridge, son olarak İngiltere 2. Lig'inde Reading forması giyiyordu.

Aa
00:00 - 7/05/2014 Wednesday
Güncelleme: 15:25 - 7/05/2014 Wednesday
Yeni Şafak
Yıldız oyuncudan yeşil sahalara veda
Yıldız oyuncudan yeşil sahalara veda

Bridge'nin menajerliğini üstlenen şirketin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Wayne Bridge, futboldan emekliye ayrıldı. Kariyerinde birçok kupa kazanma başarısı göstermiş milli oyuncumuza sonraki hayatında başarılar dileriz" ifadesi kullanıldı.

Son olarak sezon başında İngiltere 2. Lig (Football League Championship) ekiplerinden Reading forması giyen ve yaşadığı uzun sakatlıkların ardından sadece 12 kez forma giyen 33 yaşındaki İngiliz oyuncunun futbolu bırakma yönünde karar aldığı belirtildi.

Kariyerine Southampton formasıyla başlayan ve genç yaşında gösterdiği performansla dikkati çeken Bridge, Chelsea, Manchester City ve West Ham United gibi İngiltere'nin önde gelen kulüplerinde de forma giymişti.

İngiltere Milli Takımı'nda 36 maça çıkan Bridge, Chelsea'de oynadığı dönemde eski kız arkadaşının, kendisini takım arkadaşı John Terry ile aldattığı yönünde basında yer alan iddiaların ardından milli takımı bıraktığını açıklamıştı.


10 years ago