|

Yılmaz Fırtına

Ligde üst üste 3. galibiyetini alan Trabzonspor, Pawel Brozek ve Celustka'nın da ilk kez fileleri havalandırdığı karşılaşmada Ankaragücü'nü formda golcüsü Burak Yılmaz'ın golüyle yenip maç fazlasıyla zirve yarışında ikinci sıraya yükseldi. Turgut Doğan ve Theo Weeks'in golleriyle iki kez üstünlük yakalayan Ankaragücü ise skor avantajını koruyamadı ve ligde henüz galibeyetle tanışamadı. Trabzon- spor, Başkent ekibi karşısındaki galibiyetiyle CSKA maçı öncesi moral buldu.

Kamil Anahar
00:00 - 15/10/2011 Cumartesi
Güncelleme: 01:23 - 15/10/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Yılmaz Fırtına
Yılmaz Fırtına

Trabzonspor, 6. haftanın açılış maçında iki kez yenik duruma düştüğü maçta Ankaragücü'nü 3-2 yenip maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. 19'da Ankaragücü öne geçti. Soldan ceza alanına doğru hareketlenen Turgut Doğan'ın şutunda, yerden seken top kaleci Tolga'nın solundan filelere gitti: 0-1. 29'da Trabzonspor art arda iki önemli fırsatı değerlendiremedi. Bu dakikada Colman ile ver-kaç yaparak rakibinden de sıyrılan Adrian'ın vuruşunda, top kaleci Özden'den döndü. Dönen top ile sol taraftan köşe vuruşu noktasına yakın bir yerde topla buluşan Volkan Şen'in ortasında, yakın mesafedeki Pawel, topu kafa ile filelere göndermek istedi ancak kaleci Özden bir kez daha gol izni vermedi. 33'te Serkan'ın yaklaşık 30 metreden sert şutunda, kaleci Özden'i geçen top, üst direkten oyun alanına döndü. 38'de Trabzonspor beraberliği sağladı. Adrian'ın soldan yerden pasında, altı pas içindeki Pawel, yerden bir vuruşla topu filelere yolladı: 1-1. 59'da Adrian'ın kullandığı serbest atışını kaleci Özden direğin dibinden çıkardı, pozisyonun devamında Brozek'in kaleye gönderdiği topu kale çizgisinden Ediz kafayla çıkardı. 63'te Kağan'ın pasında Theo Weeks, kaleci Tolga'yı geçti, topu boş kaleye göndererek Ankaragücü'nü 2-1 öne geçirdi. 66'da Trabzonspor, Celustka'nın golüyle maça denge getirdi: 2-2. 79'da Burak Yılmaz'ın serbest atışından attığı golle Trabzonspor, iki kez yenik götürdüğü maçı 3-2 kazandı.


Burak Yılmaz Süper Lig'de 6 maçta 8. golünü attı

* Trabzonspor'da, ligin ilk 5 haftasındaki 7 golün tamamını atan Burak Yılmaz, Ankaragücü'ne attığı gol ile gol sayısını 8'e çıkardı. Ligin ikinci haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında cezası nedeniyle oynayamayan Burak Yılmaz, oynadığı Manisaspor, Samsunspor ve Ankaragücü maçlarında 1, Eskişehirspor maçında 2, Kardemir Karabükspor maçında da 3 gol kaydetti.

* Trabzonspor'un Polonyalı forvet oyuncusu Pawel Brozek bu sezon ligdeki ilk golünü attı. Sezon başında transfer edilen Çek oyuncu Celustka da bordo-mavili forma altında ilk golünü kaydetti.

* Maçın 38. dakikasında beraberlik golünü atan Pawel Brozek, takım arkadaşları ile birlikte yedek kulübesine koşarak yeni baba olan Halil Altıntop ile sevincini paylaştı.

* UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Inter'e attığı golle takımının 1-0 galip gelmesini sağlayan savunma oyuncusu Celustka ise 66. dakikada attığı golle ligde de gol kaydetti.

* Bordo-mavili takımda böylece Burak Yılmaz'ın haricinde ilk kez farklı oyuncular ligde gol atmayı başardı.


Moskova yolculuğu yarın

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova ile 18 Ekim'de Rusya'da oynayacağı maç için yarın Trabzon'dan özel uçakla Moskova'ya gidecek. Bordo-mavililerin hem iklim koşullarına, hem de suni çim olan saha zeminine adapte olmak için erkenden Rusya'ya gitme kararı aldığı belirtildi.


Kadınlar maça büyük ilgi gösterdi

Trabzonspor'un Ankaragücü ile dün oynadığı maçı izlemek isteyen genç kızlar, kadın ve çocuk taraftarlar karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda belirlenen özel gişenin önünde sıraya giren taraftarlar ve çocuklar, kendileri için ayrılan 3 bin kişilik bölümü tamamen doldurdu.


Başbakan Erdoğan'ın acısını paylaştılar

Trabzonsporlu taraftarlar, geçen hafta annesi vefaat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın acısını açtıkları pankartla da paylaştılar. Trabzonlu Gençler taraftarlar, “Acın acımızdır Sn. Başbakanım. Başınız sağolsun”, “Sn. Başbakanım acın, acımızdır. Başın sağolsun” yazılı pankartlar açtılar.






BUGÜN:
15.00 Orduspor-Eskişehir

19.00 Sivasspor-Gaziantepspor

19.00 Beşiktaş-Kayserispor
PAZAR:
15.00 Büyükşehir Belediye-Samsunspor

15.00 Gençlerbirliği-Antalyaspor

19.00 Manisaspor-Karabükspor

19.00 Galatasaray-Bursaspor
PAZARTESİ:

20.00 Mersin İdman Yurdu-Fenerbahçe



13 yıl önce