|

Zengin kalkışı

İlk yarıda fazla üretken olamayan bordo-mavililer, ikinci yarıda Cardozo-N'Doye değişikliğiyle hücumda biraz daha hareketlendi. Kale önünde oluşan karambolde kale önünde topukla dokunan Erkan Zengin, sessizliği bozdu; M'bia ve N'Doye ile daha fazlası kaçtı.

Yeni Şafak
04:00 - 16/08/2015 Pazar
Güncelleme: 03:21 - 16/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Bursaspor'u konuk eden Trabzonspor, rakibini 1-0 mağlup ederek sezona mutlu başladı.


İlk yarının ilk bölümünde konuk ekip daha etkili görülürken, Trabzonspor, devrenin sonlarına doğru ise rakip kalede baskı kurdu.


11. dakikada gelişen Bursaspor atağında Josue'nin pasında ceza alanı ön bölümünden sağ tarafından ceza alanına giren Advincula, dar açıdan uzak köşeye vuruşunda direğe çarpan top oyun alanına döndü. 35'te Sercan'ın pasında topla bulaşan Jouse'nin vuruşunda top yandan auta çıktı. 37'de Erkan'ın pasında ceza sahası dışında bulanan Mbia'nın bekletmeden şık vuruşunu kaleci Mert son anda topu kornere çıkardı.



Maçın ikinci yarısına iki oyuncu değişikliğiyle giren Trabzonspor, rakibi karşısında oyundaki üstünlüğü eline geçirdi. Erkan Zengin ve Mbia'nın getirdiği toplarla etkili olan bordo-mavilierde yeni transfer N'Doye'de forvette etkili görüldü.



65'te Mbia'nın pasında N'Doye topa yetişemeyince savunma topu uzaklaştırdı. 66'da Özer'in pasında sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan N'Doye'nin şutunda savunmaya çarqpan top kornere gitti. 67. dakikad sağdan Trabzonspor'un Yusuf ile kullandığı kornerde, Mustafa Yumlu'nun arka direğe sektirdiği topu Bursaspor defansı uzaklaştıramayınca, kale önündeki Erkan Zengin topuyla dokunarak Trabzonspor'un maçtan 1-0 galip ayrılmasını sağladı.



Medjani ve Özer tartıştı! 2. yarıya çıkmak istemedi


Maçın ilk yarısının son anlarında savunmaya yardıma gelen Özer Hurmacı, Medjani ile birlikte topa hamle yaptı; bu esnada Trabzonspor kalesi gol tehlikesi geçirdi. Yapılan bu hatada birbirini suçlayan iki oyuncu, ilk yarının bitiş düdüğüyle birbirlerinin üzerine yürüdü. Araya giren takım arkadaşları, Özer ve Medjani'yi ayırdı. Yaşanan bu olay sonrası Medjani, ikinci yarıya çıkmak istemedi; teknik direktör Şota Arveladze, yerine Aykut Demir'i oyuna aldı.



Erkan Zengin ligde siftah yaptı


Trabzonspor'da ikinci sezonunu geçiren Erkan Zengin, bordo-mavili formayla bir lig maçında ilk kez gol attı. Geçen sezon tek golünü kupada kaydeden tecrübeli futbolcu, Trabzonspor formasıyla 2. kez gol sevinci yaşadı.





#Trabzonspor
#Süper Lig
#Erkan Zengin
9 yıl önce