|

Zico: "Futbolcularımız azimliydi"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Gaziantepspor'u 2-1 yenerek, güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Aa
00:00 - 19/08/2007 Pazar
Güncelleme: 10:59 - 19/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
Zico: "Futbolcularımız azimliydi"
Zico: "Futbolcularımız azimliydi"

Maçtan sonra yaptığı açıklamada, futbolcularının baştan sonra çok iyi mücadele ettiğini ifade eden Zico, şöyle konuştu:

"Bu akşam her şeyden önemlisi futbolcularımızın saha içinde gösterdiği savaştı, mücadeleydi, azimdi. Hak ettiğimiz bir galibiyeti elde ettik. Daha farklı bir skorla kazanabilirdik. Galibiyet dışında farklı bir skor olsaydı üzülürdüm. Bunu da taraftarımız en iyi şekilde anladı ve futbolcularımızı baştan sona alkışladılar. Bu da üzerinde durulması gereken çok önemli bir nokta. Savaş ve mücadele, her zaman futbolda olması gerekiyor. Sonuçta güzel bir galibiyet aldık."

Sezon başında kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yaptığı toplantıda geniş bir kadro olması gerektiğini söylediğini anımsatan Brezilyalı teknik adam, şöyle devam etti:

"3 kulvarda mücadele ediyoruz. Geçen sezon sakatlıklar, cezalılar olduğu zaman sıkıntı yaşıyorduk. O yüzden bu sezon kadromuzu buna göre belirledik. Geniş bir kadro kurmamız gerektiği ve bu oyuncuları istediğimiz anlarda kullanabilmemiz gerektiği düşüncesini hakim kıldık ve ona göre bir takım kurduk. Bugün Fenerbahçe'nin sadece bir takımı değil, çok iyi bir ekibi olduğunu gösterdik."

Zico, bir gazetecinin, "Anderlecht ile yapılacak rövanşta bu 11'den oynatmayı düşündüğünüz oyuncu var mı?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Seçeceğimiz oyunculara o anki duruma göre karar vereceğiz. Bugün sahada oynayan oyuncular gösterdiler ki, bir şans bulduklarında bunu değerlendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu da bana güven veriyor. Bundan sonraki zamanlarda da bütün futbolculara güvenim devam edecek ve onlara şans vereceğim. Fenerbahçe'de oynayan bütün oyuncular belirli kaliteye sahip oyunculardır. Kendilerine şans verildiğinde en iyi şekilde değerlendirecek oyunculardır. Kazım dışında diğerleri Türkiye ligini tanıyor. Bu kadro sürpriz değildi. Büyük hedefleri olan kulüpler sadece 11 futbolcuyla bütün sezonu götüremezler. Belli sayıda oyuncuları olacak ki istedikleri hedefe ulaşsınlar."

Geçen seneden takımın bir temeli olduğunu kaydeden Brezilyalı çalıştırıcı, "Kadromuzda birkaç tane oyuncumuz ayrıldı. Geçen seneden yararlanamadığımız bir tek Appiah var. Ayrıca takıma Roberto Carlos giriyor. Geçen seneden olan temelimize göre futbolcuları yerleştirmeye çalışıyoruz. Bugün oynayan takım biraz daha fazla maç yapma şansı bulsaydı, bugünkü birkaç pozisyonu daha iyi değerlendirebilirlerdi. Biz Samandıra Tesisleri'nde bu oyuncularımızı birbirlerine adapte etmek için özel maçlar yapıyoruz" diye konuştu.

Brezilyalı çalıştırıcı, Alex, Kezman, Tümer, Lugano ve Deniz'in kadroda olması konusunda ise "Bu tercih kendi seçimimdi. Stresli ve tansiyonu yüksek maçlardan çıktığımızda sıkıntı çektiğimizi tecrübeyle yaşadık. Sezon içinde sıkıntı yaşamamak için geniş kadro kurduk. Amacımız bütün oyuncuları değerlendirmek" dedi.

"Gerekirse cesur olurum"

Bir gazetecinin "Çok cesur bir kararla bu kadroyu oynattınız. Takım mağlup olsaydı çok eleştiri olacaktı. Bu eleştirileri düşündünüz mü?" şeklindeki sorusunu Zico, şöyle yanıtladı:

"Ben eleştirilmeyi olağan karşılıyorum. Benim kafam bir şeyi emrediyorsa o şekilde giderim. Cesur oldum, fakat benim cesur olmamı sağlayan futbolcularımın bana verdiği güvendir. Futbolcularıma güvenmeseydim, onları bugün koymazdım. Her türlü zorluğa karşı çıkarım, cesur olmam gerekirse de cesur olurum. Çünkü hayatın bana öğrettiği budur. Bundan sonra da kendi mantığıma yatan neyse onu yapacağım."

Zico, sakatlığı nedeniyle oyuna girdikten 10 dakika sonra oyundan çıkan Mehmet Aurelio'nun durumunun yarın belli olacağını belirterek, "Aurelio dayanıklı bir oyuncudur. Oyundan çıktığına göre sert bir darbe almıştır. Milli takıma gidecek, bu gayet üzücü onun için. Umarım yarın daha iyi olur" dedi.

Sakatlığı nedeniyle forma giyen Appiah'ın Gana Milli Takımı'na gideceği şeklinde haberlerin çıktığının belirtilmesi üzerine Zico, "Appiah'ın şu anda en ufak bir oynama şansı yok. Appiah'ın burada kalması, tedavisini sürdürüp bir an önce sahalara dönmesi gerekir. Eğer milli takıma gidip, oynarsa benim anlayamadığım bir şey olur. Çünkü Appiah daha topla antrenmanlara başlamadı. Topla antrenmanlara başlayamayan bir futbolcunun bu kadar kısa sürede bir maçta oynaması beni şaşırtır" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Kemal ise teknik direktör Zico'nun sürpriz bir kadro çıkardığını belirterek, şöyle konuştu:

"Otoriteler böyle bir kadro beklemiyordu. Biz de iyi mücadele ettik. Ben uzun zamandır oynamıyordum. Geçen hafta puan kaybetmiştik. Bu nedenle Gaziantepspor maçı riskli bir maçtı. Puan yitirseydik belki de puan farkı 6'ya çıkacaktı. Bugün şampiyon takım gibi mücadele ettik ve maçı kazandık."

Zico, Fenerbahçeli futbolculara yarın için izin verdi. Sarı-lacivertliler, Sivasspor ile yapacakları lig maçının hazırlıklarını 20 Ağustos Pazartesi günü yapacakları antrenmanla başlayacak.

17 yıl önce