|

Zico transfer istedi

F.Bahçe çalıştırıcısı, Tümer ve Appiah'ın durumu nedeniyle yönetimden talepleri olacağını söyledi. Zico, Türkiye'de yerli oyuncular içinde en çok Arda'yı beğendiğini açıkladı.

Cömert Arslan
00:00 - 4/01/2008 Cuma
Güncelleme: 00:10 - 4/01/2008 Cuma
Yeni Şafak
Zico transfer istedi
Zico transfer istedi

F.Bahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, “2007 yılı bizim açımızdan çok olumlu geçti” dedi. Zico, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin düzenlediği “45. Yıl Sporun Zirvesi”nde “Futbolun mabedinden Türkiye'ye bakış” konulu panelde yaptığı konuşmada, Appiah ve Tümer'in yokluğunda, orta sahaya en az bir oyuncu transfer edebileceklerini söyledi. Zico, ayrıca kendisine yöneltilen “Türkiye'de beğendiğiniz oyuncular hangileri?” sorusuna ise “G.Saraylı Arda farklı bir oyuncu. Bana göre üzerine biraz daha eğilindiği taktirde Arda çok büyük bir futbolcu olabilecek kapasitede” diye konuştu.


ÖZELEŞTİRİ YAPTI

Zico, Türk futbolcusunun taktik antrenmanlarını pek sevmediğini vurgulayarak, “Topla oynamayı çok seviyorlar. Mümkün olsa topu hiç bırakmayacaklar, ama taktik antrenman konusundaki eksiklerini giderebilecek yeteneğin de Türk futbolcusunda olduğuna inanıyorum” dedi. Teknik adam olarak futbolcu Zico'nun önüne geçmesi için çok yol alması gerektiğini vurgulayan Brezilyalı hoca, “Teknik adam olarak bugüne kadar başarılı işlere imza attım. F.Bahçe'de de başarılarıma devam ediyorum, ancak teknik direktör olarak, futbolcu Zico'nun önüne geçmek için daha çok yol almam gerekiyor” şeklinde konuştu.


YUSUF ZİDANE!

Zico, beraber katıldığı panelde futbol hayatında pas vermeyi her zaman sevdiğini belirtti ve “Pası Roberto Carlos'a veriyorum” diyerek sözü vatandaşı Carlos'a bıraktı. “Zico gibi büyük bir teknik direktörle çalışıyoruz. 34 yaşındayım ve Zico'dan hala bir şeyler öğrenmeye devam ediyorum” diyen Carlos'a Zico, “Bu yorumundan sonra yerin garanti” şeklinde espri yaptı. Brezilyalı yıldız F.Bahçe dışında beğendiği oyuncular arasında Hakan Şükür, Yusuf Şimşek ve Lincoln'ü gösterdi. Yusuf'u Zidane'a benzeten Carlos, Hakan Şükür için “Çok tanınmış bir oyuncu” değerlendirmesinde bulundu.


SAHA İÇİNDE ZİCO

Roberto Carlos, F.Bahçe'ye gelmeden önce Türk futbolu hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığını, ancak geldikten sonra Türkiye'de futbolun gayet iyi durumda olduğunu gördüğünü söyledi. Şampiyonlar Ligi'nde F.Bahçe'nin başarısını değerlendiren Brezilyalı yıldız, “Öncelikle gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Ancak asıl hedefimiz final oynamak” diye konuştu. Carlos, saha içinde takım arkadaşlarına yaptığı uyarılarla ilgili ise, “Zico'nun maç konuşmasında verdiği taktikleri arkadaşlarıma hatırlatıyorum ve herkese saygıyla yaklaşıyorum” dedi.


Carlos'tan asker selamı

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Roberto Carlos, esprili cevapları ve sıcak davranışlarıyla ilgi odağı oldu. Brezilyalı yıldız, seminerin bitiminde spor yazarlarını asker selamı yaparak selamladı.


16 yıl önce