|

Zirvede kritik maç

Ligde haftanın maçı bugün G.Saray ile Başakşehir arasında oynanacak. Zirveyi yeniden şekillendirecek maçta her iki takım da sahadan 3 puanla ayrılarak rakiplerine avantaj kaptırmak istemiyor. Kaybeden taraf, şampiyonluk yolunda son 5 maça girilirken büyük yara alacak.

Yeni Şafak ve
09:04 - 15/04/2018 Pazar
Güncelleme: 09:18 - 15/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başakşehir ligin ilk yarısında Galatasaray'ı 5-1 mağlup etmişti.
Başakşehir ligin ilk yarısında Galatasaray'ı 5-1 mağlup etmişti.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı iyice kızışırken, Galatasaray ile Başakşehir zirveyi şekillendirecek kritik maçta bugün kozlarını paylaşacak. Sarı-kırmızılı takım, 28. hafta maçları sonucunda 57 puan toplarken, Başakşehir ise 59 puana sahip.

Galatasaray, sahasında uzun süredir maç kaybetmiyor. Sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Stadı'nda yaptığı son 20 resmi maçta yenilgi görmedi. Sahasındaki son yenilgisini geçen sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 20 resmi maçtan 18 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, evinde oynadığı son 16 lig maçında ise 15 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Liderlik yeniden şekillenebilir

Haftaya 59 puanla lider giren Başakşehir, Beşiktaş'ın 29. hafta maçında Akhisarspor'u yenip aynı puana ulaşarak averajla zirveye çıkmasıyla G.Saray maçı öncesinde 2. sırada bulunuyor.

Son üç maçını kazanan turuncu-lacivertliler, 57 puanlı Galatasaray'ın 2 puan önünde deplasman maçına çıkacak. Başakşehir, G.Saray karşısında mağlup olmaması durumunda bu haftayı da lider kapatacak

Başakşehir'de, sakatlığı süren Napoleoni, forma giymeyecek. Turuncu-lacivertli ekipte, tedavisi süren Mossoro'nun durumu ise maç saatinde netlik kazanacak. Mossoro yerine Arda Turan'ın forma giymesi bekleniyor.

Muhtemel 11'ler;
  • Galatasaray:
    Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando Selçuk, Feghouli, Belhanda, Rodrigues, Gomis.
  • Medipol Başakşehir:
    Volkan, Caiçara, Mahmut, Epureanu, Clichy, Arda, Emre, Visca, İrfan, Elia, Adebayor.



#Galatasaray
#Başakşehir
6 yıl önce