|

1 milyon Netflix ve Spotify hesabını satmaya çalışan hacker tutuklandı

Avustralya’da çalıntı olan Netflix, Spotify ve Hulu’ya ait 1 milyon adet hesabı satışa sunan kişi tutuklandı. FBI tarafından takip edilen bilgisayar korsanı 1 milyon kişiye ait hesap bilgilerini 211 bin dolara satmaya çalışıyordu.

Yeni Şafak
13:28 - 13/03/2019 mercredi
Güncelleme: 13:31 - 13/03/2019 mercredi
Diğer
İnternet üzerindeki hesaplarınızın güvenliği için her platforma farklı parolalar verilmesi büyük önem taşıyor.
İnternet üzerindeki hesaplarınızın güvenliği için her platforma farklı parolalar verilmesi büyük önem taşıyor.

Günümüzde kimlik hırsızlığı dijital dünyanın en büyük sorunlarından birisi haline geldi. İnternet ortamında dijital ayak izi bırakan herkes, ne yazık ki kötü niyetli kişilerin radarına giriyor. En büyük endişelerimizden birisi de tabi ki kullandığımız sosyal medya hesaplarının çalınmış olma ihtimali.

Avustralya’da yaşayan 21 yaşındaki bir adam, 1 milyon adet çalıntı Netflix, Spotify ve Hulu hesabına ait şifreleri ve hesap bilgilerini satmaya çalışırken tutuklandı. Bilgisayar korsanı 1 milyon hesaptan çalınan Netflix, Spotify ve Hulu şifrelerini başka kullanıcılara sattığı için takip ediliyordu.

Avustralya Federal Polisi (AFP), FBI’dan gelen ihbar üzerine 21 yaşındaki gencin evine baskın düzenlendiğini açıkladı.

120 bin kullanıcısı bulunan "WickedGen.com" adlı bir web sitesinin arkasındaki isim olan kişinin, internet üzerinden sattığı çalıntı şifrelerden 211 bin dolar kazanç sağladığı tahmin ediliyor.

Çalınan hesap bilgilerinin, ABD ve Avustralya dahil olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden kullanıcılara ait olduğu belirtiliyor.

AFP'nin Siber Suç Yöneticisi Chris Goldsmid, "Bu tür suçlar, genellikle mağdurlar için daha büyük sonuçlar doğurabilecek bir veri hırsızlığının öncüsü olabilir" diyor.

Siz siz olun, her platform için aynı şifreyi kullanmayın. Ayrıca karşılaşabileceğiniz tehditleri en aza indirmek için giriş bilgilerinizi belirli periyotlarda güncellemeye özen gösterin. HulH

#Bilgisayar korsanı
#Netlix
#Spotify
#Hulu
il y a 5 ans