|

LYS’de ilk hafta sona erdi

Üniversiteye girişin ikinci basamağı LYS'ye, dün iki oturumla devam edildi. LYS-1 matematik ve LYS-5 yabancı dil sınavına giren adaylar soruların kolay olduğunu söyledi. Sınavlar önümüzdeki hafta yapılacak 2 oturumdan sonra sona erecek.

Yeni Şafak
04:00 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:37 - 14/06/2015 Pazar
Diğer

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 180 puanı aşan 1 milyon öğrencinin girdiği Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) ikinci oturumu olan Matematik-1 ve yabancı dil testi dün yapıldı. Sınavda adaylar, matematik ve geometri testlerindeki soruları yanıtladı. Saat 10.00'da LYS-1 matematik sınavına alınan öğrenciler, 135 dakika boyunca 50 Matematik ve 30 Geometri sorusunu yanıtladı. Sınavın bitiminde öğrenciler matematik sorularının kolay, geometri sorularının ise daha zor olduğunu söyledi.


3 AYRI DİLDE YAPILDI

LYS-5 yabancı dil sınavı da dün saat 14.30'da başladı ve 120 dakika sürdü. Yabancı dil sınavı, Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapıldı ve 80 soru soruldu. Yabancı dil testinde her dil için ayrı bir soru kitapçığı yer aldı. Sınavda adaylara LYS başvurusunda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verildi.


MAKUL SÜREDE AÇIKLANACAK

LYS maratonu önümüzdeki hafta yapılacak 2 sınavla sona erecek. 20 Haziran Cumartesi LYS-2 fen bilimleri sınavı, 21 Haziran Pazar günü de LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavı yapılacak. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ömer Demir, bu konuda bir sürpriz yapmayacaklarını söyleyerek, “Makul bir sürede açıklayacağız” dedi.


YÜZDE 20'Sİ YAYINLANDI

ÖSYM, LYS sosyal bilimler sınavı (LYS-4), matematik sınavı (LYS-1) ve yabancı dil sınavı (LYS- 5) sorularının yüzde 20'sini "Temel Soru Kitapçıkları" adı altında internet adresinden paylaştı. Yayımlanan yüzde 20 dışında kalan diğer sınav sorularının telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiçbir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı, basımı, yayımı, dağıtımı yasak olacak, paylaşanlar hakkında yasal yollara başvurulacak.


ADAYLARA HEPSİ AÇIK

Sınav sorularının tamamı ise ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sisteminden 10 gün süreyle sadece ilgili sınavlara başvuran adayların erişimine açılacak. Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve kişisel şifreleri ile başvurmuş oldukları sınav sorularının tamamına erişebilecek.



Çocuklarına dua ettiler


Yüz binlerce öğrenci sınav salonlarında ter dökerken aileler de dışarıda heyecan içinde bekledi. Çocuklarının iyi bir üniversite kazanması için Kur'an-ı Kerim okuyup dua eden aileler sınav bitene kadar okul bahçelerinden ayrılmadı.





#LYS
#YGS
#Üniversiteye giriş
9 yıl önce