|

Facebook'ta iddiaya girerken iki kere düşünün

Melih Bayram Dede
00:00 - 8/12/2008 Pazartesi
Güncelleme: 15:36 - 7/12/2008 Pazar
Yeni Şafak
Facebook'ta iddiaya girerken iki kere düşünün
Facebook'ta iddiaya girerken iki kere düşünün

"İddiaya girerim, Başbakan'dan nefret eden 5 bin kişi bulabilirim" adlı grup, Hırvatistan'da bu grubun kurucusunun başına iş açtı. Facebook'ta "İddiaya girerim..." şeklindeki grupların sayısı sürekli artıyor. Türkiye'de de birçok kişi bu temalı gruplar kuruyorlar. Bu gruplar da genelde siyaset, spor veya müzik dünyasındaki isimlere destek veya tepki için açılıyor.


Hırvatistan'da da benzer şekilde başbakana karşı açılan "İddiaya girerim Başbakan'dan nefret eden 5.000 kişi bulabilirim" adlı gruba devletten müdahale geldi. Grubun kurucusu Niksa Klecak'ı Hırvat polisi evinden alıp üç saat boyunca sorguladı. Gözaltına alınan Klecak'ın evi ve bilgisayarı arandı.


BTNet'in haberine göre, polis, gruba gönderilen fotoğraflardan birinde, fotomontajla Hırvatistan Başbakanı İvo Sanader'e Nazi üniforması giydirildiğini öne sürdü. Polis sözcüsü Krunoslav Borovec, "Nazi sembolleri yasalara göre yasak" derken, Emniyet Genel Müdürü Vladimir Faber de, "Sanığın siyasi eğilimiyle ilgilenmiyoruz. İçeriği soruşturuyoruz" ifadesini kullandı.


Başbakan Sanader de polisin harekete geçmesini onayladı. Sanader, devlet radyosuna verdiği demeçte, "Nazi sembolüyle hiciv olmaz. Bu fotomontaj bana değil, Hırvat demokrasisine yönelik bir saldırı" diye konuştu.

15 yıl önce