|

Google'a iade ettiği telefon karşılığı 10 adet Pixel 3 aldı

Google’ın müşteri hizmetlerinin tarihi hatası bir reddit kullanıcısı tarafından ortaya çıkarıldı. İade için gönderdiği hatalı Pixel 3 cihazı yerine 10 adet pembe renkli Pixel 3 kargolanan adam ne yapacağını bilemedi.

14:39 - 19/04/2019 Cuma
Güncelleme: 14:42 - 19/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Müşteriye yanlışlıkla gönderilen 10 adet Pixel 3.
Müşteriye yanlışlıkla gönderilen 10 adet Pixel 3.

Her büyük firmanın müşteri hizmetleri departmanı bazı hatalar yapabilir. Ancak Google bu hatayı çok şaşırtıcı bir şekilde yapabiliyor. Bir reddit kullanıcısı Google’ın dikkatini çekmek umuduyla bir paylaşım yaptı. Arızalı Pixel 3 cihazını iade ettikten sonra Google tarafından ücret iadesi yapılmadı. Ancak teknoloji devi tarafından müşteriye 10 adet pembe renkli Pixel 3 gönderildi.

Reddit kullanıcısı Cheetohz’un Google’a gönderdiği arızalı telefon için vergi iadesi olarak 80 dolar iade edildi. Bu kişi ayrıca bir adet pembe renkli Pixel 3 sipariş etti. Google’ın deposunda bu işlem nasıl anlaşıldıysa müşteriye 10 adet pembe renkli Pixel 3 cihaz kargolanmış oldu.


Yani bu kişi yaklaşık 9 bin dolarlık ürünü elinde tutuyor ve Google hala müşteriye 900 dolar borçlu durumda. ABD’de şöyle bir yasa olduğunu da hatırlatmak gerekiyor; ‘size teslim edilen şeyleri iade etmeniz zorunlu değildir.’ Google bu konuyla ilgili olarak teslim edilen ürünlerin IMEI numaralarını yasaklayabilir.

Google’a ulaşmaya çalışan ve durumun düzeltilmesini isteyen kullanıcı henüz teknoloji devinden bir cevap alamamış. Umarız işlem sonucunda her iki taraf mutlu bir şekilde çözüme ulaşır.

#Google
#Pixel 3
#Akıllı telefon
5 yıl önce