|

İngiltere kabine toplantısına Apple Watch yasağı

İngiltere hükümet kabine toplantılarının gizliliğini sağlayabilmek için toplantılara akıllı telefon ile katılımı yasaklanmasının ardın, Apple Watch ile katılımı da yasakladı. Mikrofon ve kayıt özeliği bulunan cihazların siber saldırıya maruz kalması sonucu toplantıların güvenliğini tehdit edebileceği gerekçesiyle alınmayacağını bildirdi.

Yeni Şafak
15:17 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:21 - 10/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
İngiltere kabine toplantısına Apple Watch ile katılmak yasaklandı.
İngiltere kabine toplantısına Apple Watch ile katılmak yasaklandı.

Günümüzde teknolojini her an siber saldırıya maruz kaldığını biliniyor. Bu siber saldırılar birçok tehlikeyi beraberinde getiriyor. Bu tehlikeler kişisel ve özel bilgilerin çalınmasına hatta çok büyük mali kayıpların oluşmasına neden oluyor. Bu olayların tehlikesinden korunmak için devlet yavaş yavaş teknolojik aletleri önemli toplantı salonlarına almamaya başladı.



İngiltere hükümeti kabine toplantılarına cep telefonlarının yanı sıra şimdide Apple Watch ile katılımı yasakladı. Bildiğiniz üzere günümüzde üretilen akıllı saatler akıllı telefonlarla aynı fonksiyonarı içeriyor. Hal böyle olunca akıllı saatte yer alan kamera, mikrofon vb. donanımlar gizli görüşmelerin kayıt altına alınması gibi tehlikeleri beraberinde getiriyor. Bu duruma mahal vermek istemeyen İngiltere hükümeti, yaptığı toplantılara önce telefonların alınmasını yasaklarken şimdide Apple Watch saatlerin alınmasını yasakladı.





Lakin bu uygulamayı hayata geçiren tek ülke İngiltere değil. Avusturya'da bu yasağı uygulayan ülkeler arasında yerini alıyor. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'un danışmanı, giderek daha fazla cihaz internete bağlanarak iletişim güvenliğini daha hassas bir konuya dönüştüğünü ve günümüzde hükümetlerin elektronik cihazların olmadığı bir ortamda toplanmasının önemli olduğunun altını çizdi.





#Apple Watch
#İngiltere kabinesi
#Avusturya
#Akıllı saat
#Akıllı telefon
#Malcolm Turnbull
8 yıl önce