|

Instagram eskiye dönme kararı aldı

Kullanıcı profillerindeki hakkında bölümünü yenileyen Instagram, önemli bir değişikliğe daha imza atıyor. Popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu, bir nevi 2016 yılında kullandığı algoritmaya dönme kararı almış durumda.

Yeni Şafak
23:21 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 23:22 - 22/03/2018 Perşembe
Diğer
Sosyal medya platformu Instagram
Sosyal medya platformu Instagram

Kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate aldıklarını belirten sosyal medya platformu, akışta tekrar yeni gönderilerin üstte olmasını sağlayacaklarını duyurdu. Shiftdelete.net'in haberine göre, bu değişiklikle beraber akışın daha taze olması ve ilgilendiğiniz anları kaçırmamanızın sağlanacağı ifade ediliyor. Şirketin tamamen eski kronolojik akışa dönmediğinin altını çizelim. Öte yandan, 2 yıldır kullanıcıların oldukça şikayet ettiği yeni algoritma ile kıyaslandığında az da olsa geri adım atıldığı görülüyor. Artık neyi görmek isteyebileceğinizi Instagram belirlemeyecek.

Akışın bir anda yenilenmesi sebebiyle çoğu zaman bir arkadaşınıza göstermek istediklerinizi de kaçırabiliyordunuz. Test aşamasına başlanılan Yeni Gönderiler tuşu ile akışın ne zaman yenileceğini siz belirleyeceksiniz. Böylece içeriklerde gezinmek çok daha keyifli hale gelecek.

Kısacası, kullanıcılara akışlarını daha fazla kontrol etmelerini ve gönderileri zamanında görmelerini sağlamada kolaylık sağlanıyor. Önümüzdeki aylarda akış için daha fazla geliştirme yapılacağının da müjdesi veriliyor.

#İnstagram
#Teknoloji
6 yıl önce