|

Kabus 'hala' sürüyor: VW'ye bir dava daha!

Emisyon, pedal derken şimdi de 'Temiz Dizel' davası açıldı!

Yeni Şafak ve
19:06 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:33 - 31/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Dünyaca ünlü otomobil üreticisi Volkswagen'in emisyon skandalını duymayan kalmadı. 2015'in son çeyreğinde ABD'de yakılan ateş tüm dünyayı sardı. Volkswagen'in, dizel araçlarındaki emisyon değerlerinde manipülasyon yaptığı her yerde yankılandı.



Emisyon skandalının izleri geçmeye başlamıştı ki, bu kez de 800,000 SUV aracın fren pedallarında potansiyel bir arıza olduğu açıklandı ve bu araçlar onarılmak üzere geri çağırıldı. Geçtiğimiz hafta yaşanan bu hadisenin ardından Alman otomobil devi, şimdi de yeni bir dava ile karşı karşıya.





ABD'de bulunan Federal Ticaret Komisyonu, Volkswagen'i 2008-2015 yılları arasında 'Temiz Dizel' reklamı yaparak araç sattığı için 'insanları kandırmak' ile suçladı ve

. Komisyon, açtığı davada Volkswagen'in dizel araçlarında olması gereken yasal sınırın 4,000 katı fazla nitrojen oksit olduğunu da ifade etti.



Diğer taraftan komisyon, mağdur edilen Volkswagen marka araç sahiplerine ödenecek tazminat konusunun da bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor. Bildiğimiz gibi firma, yüzbinlerce kusurlu araç sahibinin mağduriyetlerinin giderilmesi için cüzi bir miktar tazminat ödeyeceğini açıklamıştı.



İşte Federal Ticaret Komisyonu'nun dava açtığı 'Temiz Dizel' kampanyası dahilindeki reklamlardan bir tanesi:







#volkswagen
#temiz dizel
#emisyon skandalı
8 yıl önce