|

Lifecell deneyimi Almanya’da

Turkcell, dijital servisleriyle yeni ihracat hamlesini Almanya’ya yaptı. Lifecell deneyimini Almanya’ya taşıyan Turkcell; BiP, fizy, Dergilik, lifebox, Yaani ve Fulltrip gibi yenilikçi servisleri Almanya’dan Avrupa’ya yaymayı hedefleniyor. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Dijital emparyalistlik yaparak değil, yerel operatörlerle işbirliği yaparak işimizi geliştireceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:16 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Doğuş Kuran - Ahmet Akça -Kaan Terzioğlu
Doğuş Kuran - Ahmet Akça -Kaan Terzioğlu

Turkcell, küresel markası Lifecell ile ihracat hamlesinde yeni rotasını Almanya olarak belirledi. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan BiP, fizy, Dergilik, lifebox, Yaani, TV+ ve Fulltrip Almanya’da Lifecell kullanıcılarına özel tekliflerle kullanılabilecek. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve Lifecell Genel Müdürü Doğuş Kuran’ın ev sahipliğinde Berlin’de gerçekleştirilen basın toplantısında Lifecell’in avantajlı tarifeleri tanıtıldı. Türkiye’yi aramak isteyenler için de BiP’in yeni servisinin tanıtımı yapıldı.

HEDEF 1 MİLYON YENİ MÜŞTERİ

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Berlin’de dijital servisleri global markamız Lifecell ile kullanıcılara sunmaya başlayarak önemli bir adım daha attıklarını söyledi. Sundukları dijital servislerle sadece Almanya’da değil; tüm Avrupa’da yaşayan Türklerin memleket hasretine son verdiklerini ifade eden Terzioğlu, “Lifecell olarak artık eğlence, müzik, finans ve e-ticaret uygulamalarımızın kullanımı Almanya’dan başlayarak tüm Avrupa’ya yayılacak. Amacımız dijital servislerimiz için 1 yılda 1 milyon yeni kullanıcıya ulaşmak” dedi.

DİJİTAL İHRACAT ZAMANI

Önümüzdeki üç yılda Turkcell’in yüzde 14-16 seviyesinde sürdürülebilir bir büyümeye devam edeceğini vurgulayan Genel Müdürü Terzioğlu, bu büyümenin nereden sağlanacağına işaret etti: Bunun arkasındaki önemli şeylerden bir tanesi de bu bahsettiğimiz dijital servislerden gelen ilave büyüme ve müşteri potansiyeli olacak. Artık dijital ihracat zamanı' diyoruz. Artık küresel marka olma zamanı. Buna da kendimizi en yakın gördüğümüz, bizi kucaklayacağını bildiğimiz bir pazardan başlamak istedik, Almanya'dan. O yüzden buradayız.”

Datanın artık dünyada gücün yeni kaynağı olduğunu söyleyen Terzioğlu, Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisinin data açığı olduğunu ifade etti. Terzioğlu, “Biz bu açığı kapatmak için bir yandan Türkiye’yi dünya standartlarında veri merkezleriyle donatıyoruz, bir yandan da Türkiye’nin datasını Türkiye’de işleyerek dijital servislere dönüştürüyoruz. Bu nedenle dijital servislerimizi yurtdışına açmak büyük önem taşıyor. Türkiye’de rakiplerini geçen servislerimizin Avrupa’da da başarıya ulaşacağına eminim” diye konuştu.

DİJİTAL EMPERYALİST OLMAYACAĞIZ

Yeni iş modeliyle yurt dışında büyümeye devam edeceklerini belirten Turkcell Genel Müdür Kaan Terzioğlu, şunları kaydetti: “Dijital emparyalistlik yaparak değil, yerel operatörlerle işbirliği yaparak işimizi geliştireceğiz. Bir ülkenin egemenliği datasının bağımsız olmasına bağlı. Türkiye’nin datası Türkiye’de olmalı. Almanya’da oluşan verileri de Almanya’da olacak.”

Türkiye datasına sahip çıkmalı

Artık dünyanın değerinin yazılımda ve datada olduğunu ve Türk insanının Türkiye'de yarattığı datanın yerli olduğunu da ifade eden Terzioğlu, bugün bu datanın yüzde 97'sinin yurt dışına gittiğini, oradan tekrar getirildiğini kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Yani biz elimizde yerli olan değeri, yabancılaştırıyoruz. O yüzden Türkiye'nin datasına sahip çıkması lazım. Türkiye'nin datasıyla alakalı, Türk insanın, Türk şirketleriyle alakalı data yerli olmalı ve yerlilik de bu gibi uygulamalarla sağlanmalı. Bunu gerçekleştirirsek yerlilikle alakalı kafamızda soru sorarken bile kafa karıştıran soruların ötesine geçeriz diyorum.”

Facebook'un yaptığı hatayı yapmayacağız

Facebook’un yaptığı hatayı yapmayacaklarını ve buna imkan da olmadığını ifade eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Çünkü biz telekom operatörüyüz. Bütün sözleşmelerde verdiğimiz taahhütlerde, bunlara sorumlu davranacağımızla alakalı yüzde 100 ve esnemeyecek sıfır toleranslı kurallar var. Bizim lisansımızın iptaline neden olabilecek kurallar. Rekabet Hukuku der ki, herhangi bir alanda hakim oyuncuysanız, Facebook'un pazar payı yüzde 90 Türkiye'de, bir başka ürünü sıfır bedelle veremez. Göz göre göre yapılan bir şey bu” dedi.

#Kaan Terzioğlu
#Turkcell
#Almanya
6 yıl önce