|

LPG’li araçların kapalı otoparka giriş sorunu çözülüyor

LPG’li araçların kapalı otoparklara girişi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Yapılacak düzenleme ile birlikte LPG’li araçların kapalı otoparklara ve AVM’lere girememe sorununun ortadan kaldırılması planlanıyor.

Yeni Şafak
10:50 - 8/03/2019 Cuma
Güncelleme: 11:05 - 8/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye'de 4 milyon 703 bin 163 adet LPG'li araç kullanıcısı bulunuyor.
Türkiye'de 4 milyon 703 bin 163 adet LPG'li araç kullanıcısı bulunuyor.

LPG’li araçların kapalı otopark yasağı son buluyor. Bildiğiniz gibi 20 yıldır LPG’li araçlar kapalı otoparklara giremiyor. Yürütülen çalışma neticesinde LPG’li araçların kapalı otopark yasağının kalkması bekleniyor.


LPG’Lİ ARAÇLARDA KAPALI OTOPARKA GİREBİLECEK!

LPG’li araçlar otoparklarda gerekli alt yapının bulunmaması ve AB standartlarında havalandırma ve emniyet sensörlerinin bulunmaması nedeni ile kapalı veya AVM otoparklarına park yapamıyordu. Fakat Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in LGP'li araçların kapalı otoparklara kabul edilmesi gerektiğine yönelik düşüncesini açıklamasından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da üç bakanlık olarak bu kapsamda bir çalışma yürüttüklerini belirtmesi, artık bu yasağın ortadan kalkacağına yönelik önemli bir adım olarak görüldü.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 2019 yılı Ocak ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre trafiğe kayıtlı 12 milyon 437 bin 250 adet otomobilin yüzde 37,8'ini oluşturan 4 milyon 703 bin 163 araç LPG kullanıyor.

#LPG
#LPG'li araç
#Kapalı otopark
5 yıl önce