|

Mercedes'in geçmişe göz kırpan konsepti: EQ Silver Arrow

Mercedes’in Monterey’de tanıttığı EQ Silver Arrow konsepti ile geçmişteki modellerine göz kırpıyor. 1937’de üretilen W125’ten esinlenilerek üretilen elektrikli konsept, 432.7 km/s hıza çıkabiliyor.

Yeni Şafak
12:12 - 25/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:19 - 25/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Mercedes-Benz EQ Silver Arrow
Mercedes-Benz EQ Silver Arrow
Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, tamamen elektrikli konsept otomobili EQ Silver Arrow’u Monterey Otomobil Haftası’nda görücüye çıkardı. 81 yıl önce üretilen W125’in aerodinamik yapısı üzerine kurulan araç tamamen elektikli motorla 735 beygir güç üretiyor ve 80 kwh’lık bataryasıyla yüksek bir performans sunuyor. Saatte
423.7 km/s
maksimum hıza ulaşabilen aracın kabininde sürücüler için
F1
veya
Mercedes-AMG V8
sesi yankılanıyor.

  • EQ Silver Arrow tek kişilik bir otomobil ve tasarımındaki karbon fiber dokunuşlar sayesinde görenlere yolda akıyormuş hissi uyandırıyor. Arka tarafında köpek balığı yüzgecine benzer bir spoyler bulunuyor. Her biri 168 koldan oluşan jantlar araca çok şık bir duruş kazandırmış.

Aracın kokpit tasarımında yüksek teknolojik göstergeler deri ve ceviz gibi doğal dokunuşlarla oldukça uyumlu hale gelmiş. Aracın direksiyonunun orta kısmında ikinci bir ekran bulunuyor.



Konsept otomobillerde olduğu gibi EQ Silver Arrow’u muhtemelen seri üretim olarak göremeyeceğiz. Ancak aracın tasarımı ve elektrikli teknolojileri Alman devinin gelecekte üreteceği araçlara dair ipuçları barındırıyor.

#Mercedes
#EQ Silver Arrow
#otomobil
6 yıl önce