|

Philips, Lighting'i satın alıyor

Melih Bayram Dede
00:00 - 6/11/2007 Salı
Güncelleme: 12:13 - 6/11/2007 Salı
Yeni Şafak
Philips, Lighting'i satın alıyor
Philips, Lighting'i satın alıyor

Philips, özel aydınlatma araçları üreticisi Lighting Technologies International'ı (LTI) satın alıyor. Eğlence sektörü için yüksek güçlü zenon ampuller üreten şirketin satın alınmasıyla birlikte Philips, eğlence amaçlı aydınlatma pazarındaki konumunu güçlendirecek.


Lighting Technologies International kurulduğu 1999 yılından beri ürettiği yüksek güçlü Helios® zenon ampulleri sayesinde kısa sürede sinema, projeksiyon aydınlatması alanında lider konumuna ulaştı. Rakipleri ile karşılaştırıldığında aynı aydınlatmayı daha düşük enerji tüketimi ile sağlayan Helios zenon ampulleri % 30 daha az işletme maliyetine sahiptirler Düşük enerji tüketiminin yanı sıra daha az ısı yayan Helios zenon ampuller özellikle sinema projeksiyonu için tercih ediliyor.


Genel merkezi Kaliforniya'da olan Lighting Technologies International'ın 130 çalışanı bulunuyor. Son dört yılda satışlarını % 40 arttıran Lighting Technologies International'ın 2007 yılında 20 milyon USD satış tutarına ulaşması bekleniyor. Şirketin ürün portföyünde, tiyatro, konser salonu ve New York City Ground Zero'daki Işık Kuleleri, ABD Uzay Mekiği Fırlatma Alanı, Paris'teki Eiffel Kulesi ve Mısır'daki Giza Piramidi gibi ünlü yapılarda da bulunan zenon, seramik zenon ve metal halide ampuller bulunuyor.


Philips Özel Aydınlatma Uygulamaları CEO'su Bas van de Kieft, LTI'nın satın alınmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "LTI, kısa sürede şimdiye kadar yüksek güç uygulamalarını kapsamayan Philips'in zenon ampul porföyünü tamamlayacak. Bu bize Philips'in küresel satış ve dağıtım ağı doğrultusunda ABD dışında kurabileceğimiz eğlence amaçlı aydınlatma pazarına daha iyi bir erişim imkanı sağlayacaktır." dedi.

16 yıl önce