|

Range Rover 6x6 için resmi açıklama yapıldı

Son yıllarda Mercedes'in başlattığı 6x6 furyasına Range Rover tabanlı bir modelde katılıyor. Bağımsız bir geliştiricinin üstlendiği proje önümüzdeki yıl sonuna kadar satışa sunulabilir.

Yeni Şafak
12:09 - 1/05/2018 Salı
Güncelleme: 12:14 - 1/05/2018 Salı
Diğer
Range Rover SLT projesine ait bir konsept çizim.
Range Rover SLT projesine ait bir konsept çizim.

Mercedes’in tasarımı 40 yıldır değişmeyen G serisini AMG ortaklığıyla G63 6X6 ismiyle piyasaya sürdüğünde büyük yankı uyandırmıştı. Bu aracın satışa sunulmasından sonra diğer markalar ve özel performans garajları kendi 6x6 araçlarını geliştirmeye başladı. Bağımsız bir geliştirici Range Rover’ı 6x6 yapmaya karar verdi. Kısa süre önce söylentileri dolaşan proje önümüzdeki sene sonuna kadar satışa sunulabilir.

Mercedes’in 6x6’lık canavarından sonra ortaya çıkan ve bağımsız bir geliştiricinin üstlendiği projenin adı Range Rover SLT olarak belirlenmiş. T.Fotiadis Design imzasıyla üretilecek olan aracın teknik detayları henüz paylaşılmadı. Arazi performansında Mercedes AMG G63 6x6’dan daha iyi olması pek mümkün olmayan bu modelle ilgili en çok merak edilen motor. Proje sona erdiğinde 3.5 ton ağırlığında olması beklenen aracın satışları 2019 sonunda başlayacak.

#otomobil
#Mercedes
#Range Rover
#Arazi aracı
6 yıl önce