|

Samsung akıllı otomobiller için işlemci üretecek

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, otomotiv sektörü için özel bir işlemci üretecek. Akıllı telefonlarında kullandığı Exynos yonga setini otomobiller için özel olarak tasarlayacak olan şirket pazardaki payını genişletmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
16:03 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 16:06 - 9/02/2018 Cuma
Diğer
Samsung'un akıllı telefonları ve bilgisayarlarında kullandığı Exynos işlemcisi.
Samsung'un akıllı telefonları ve bilgisayarlarında kullandığı Exynos işlemcisi.

Çin kaynaklı raporlara göre Samsung otomobiller için Exynos Auto isimli yeni bir yonga seti üzerinde çalışıyor. Yeni nesil otomobillerde bulunan eğlence sistemleri ve dijital gösterge panelleri için özel olarak tasarlanıyor.

Samsung’un geçen sene Audi’ye Exynos markalı işlemcilerini satacağı söylentileri bulunuyordu. Gelen bu raporlar bu söylentileri doğruluyor. Güney Koreli teknoloji devinin üreteceği Exynos Auto işlemciler, otomobil için eğlence sistemlerini destekleyecek ve dijital gösterge paneli ve diğer araç içi çözümler için işlem gücü sağlayacak.


Exynos Auto, Samsung’un otomotiv alanında üreteceği ilk işlemci olacak. Yeni yonga seti, verimliliği arttırmak için yapay zekayı da kullanacak ve internet bağlantısı için bir LTE modemi de bulunması bekleniyor.

Şirketin bu yıl içinde Exynos Auto yongasının seri üretimine başlaması bekleniyor. Bu ürün Samsung’un otomotiv sektöründeki ilk hamlesi değil. Teknoloji devi 2015 yılında Audi için 20 nanometre LPDDR4 ve 10 nanometre eMMC 5.1 kart üretmişti.

#Teknoloji
#Samsung
#Otomobil
#İşlemci
6 yıl önce