|

Samsung Galaxy S10'da 5G desteği olacak mı?

Samsung’un önümüzdeki yıl tanıtması beklenen Galaxy 10 hakkında henüz çok az bilgi bulunuyor. Yeni amiral gemisiyle ilgili en çok merak edilen konulardan biri de 5G teknolojisini destekleyecek mi? Sorunun cevabı haberimizde..

Yeni Şafak
17:10 - 8/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:16 - 8/09/2018 Cumartesi
Samsung'un önümüzdeki yıl tanıtması beklenen amiral gemisi Galaxy S10'un konsept çizimleri.
Samsung'un önümüzdeki yıl tanıtması beklenen amiral gemisi Galaxy S10'un konsept çizimleri.

Dünya genelinde operatörler 5G ağlarını aktif hale getirmek için hazırlıklar yapıyor. 5G teknolojisi ilk etapta bazı şehirler için denenecek. Bununla birlikte bu teknolojinin yaygın hale gelmesi biraz zaman alacağa benziyor.

Operatörlerle birlikte akıllı telefon üreticileri de büyük bir hazırlık yapıyor. Yeni tanıtacakları cihazları 5G’ye hazırlamaya çalışan dev şirketler, ekosisteme hazır olmak istiyor. Tabi bu şirketler arasında Samsung da yer alıyor.

Samsung, dünya çapında 5G ağların geliştirilmesi vedağıtılmasında önemli bir rol oynuyor. Akıllı telefonlar için Exynos Modem 5100 geliştiren Samsung'un 5G'ye yönelik çalışmaları göz önüne alındığında, yeni akıllı telefonlarında 5G'yi desteklemesini beklemek çok uzak bir ihtimal değil pek tabii. Güney Koreli şirketin ilk adımı Galaxy S10 modeliyle atması bekleniyor. Ancak sınırlı sayıda...

Tüm Galaxy S10 modelleri 5G'yi desteklemeyecek mi?

Bu sorunun cevabı gelen raporlara göre şimdilik, hayır. Rapor gerçekten doğruysa Galaxy S10 ve Galaxy S10+ 5G desteğinden yoksun olacak. Samsung, 5G teknolojisi halen emekleme aşamasında olduğu için 5G desteğini tüm modellerine birden uygulamayacak. Yalnız sınırlı sayıda Galaxy S10 varyantında 5G desteği olacak.

Ayrıca, yine gelen raporda Galaxy S10 serisinin önümüzdeki CES 2019 fuarında açıklanacağı bildiriliyor. Ancak bu konuda henüz kesinleşen bir şey yok.

#teknoloji
#Samsung
#S10
#5G
6 yıl önce