|

Sen de mi Mitsubishi?

Emisyon skandalı Japonya'ya sıçradı. Japon otomotiv devi de usulsüzlüğe bulaşmış!

Yeni Şafak ve
14:27 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:47 - 21/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Volkswagen'in geçtiğimiz seneye damgasını vuran emisyon skandalı furyasına ünlü Japon otomobil üreticisi Mitsubishi de katıldı.



Mitsubishi Motors tarafından yapılan açıklamada 600,000 otomobilin egzoz emisyon ölçüm değerlerinde manipülasyon yapıldığı

:



  • “Yakıt tüketiminin gerçeğinden daha düşük olduğunu gösteren doğru olmayan testler uygulandı. Ayrıca yakıt tasarrufunu ölçmek için kullanılan yöntemler de Japon normlarına uygun değildi. Tüm hissedarlarımıza ve müşterilerimize en içten özürlerimizi sunuyoruz."


Ayrıca bu araçlardan büyük bir kısmının Nissan için üretildiği belirtildi. Öte yandan emisyon değerlerinde oynama yapılmış araçların sadece Japonya pazarında satıldığı, ABD, İngiltere ve Avustralya'ya gönderilen Mitsubishi'lerin salınım değerlerinde herhangi bir manipülasyonun yapılmadığı ifade edildi. Mitsubishi Motors İngiltere sorumlusu Lance Bradley de, ülkelerindeki otomobillerde herhangi bir sorun olmadığını belirterek, merkezden yapılan açıklamayı doğruladı.






Japon otomobil devi tarafından da kabul edilen bu olayın ardından, yukarıda gördüğümüz üzere Mitsubishi'nin hisselerinde büyük bir düşüş yaşandı.



Bildiğimiz gibi geçtiğimiz sene Eylül ayında Volkswagen'e emisyon değerlerinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmış, Alman firma suçlamaları kabul etmiş ve şirket CEO'su görevinden istifa etmişti. Olay sonrası Volkswagen'in hisseleri adeta çakılırken, dünya çapındaki itibarı da ciddi anlamda sarsılmıştı.



#mitsubishi
#volkswagen
#emisyon skandalı
8 yıl önce