|

Snapchat'in firması halka arz ediliyor

Snapchat'i oluşturan Snap adlı şirket, çarşamba günü New York borsasında ilk kez halka arz edilecek. Sosyal medya şirketi Snap'in söz konusu IPO'dan yaklaşık 3 milyar dolar elde etmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Yeni Şafak
08:46 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:47 - 2/03/2017 Perşembe
Hisselerin 17 dolardan halka sunulması bekleniyor.
Hisselerin 17 dolardan halka sunulması bekleniyor.

Snapchat şirket hisselerini bildiğiniz gibi daha öncesinde halka arz edeceğini duyurmuştu. Lakin Ünlü sosyal medya platformu, tam manası ile ne zaman halka arz edeceğini bildirmeden sabırsız girişimciler şirketin hisselerine hücum etmişti. Söz konusu olay, girişimcilerin isim benzerliği yüzünden yanlış hisseleri almasıyla sonuçlandı. Sabırsız girişimciler yanlışlıkla Snapchat yerine flört uygulaması geliştiren Snap Interactive'in şirketinin hisselerini satın aldı ve Snap Interactive şirketinin hisseleri isim benzerliği yüzünden bir hafta içerisinde yüzde 95 değerlendi.




Şimdi ise Mobil mesajlaşma uygulaması Snapchat'i oluşturan Snap adlı şirket, ilk halka arzı (IPO) çarşamba günü New York borsasında gerçekleştirecek.



Hisselerinin 17 dolardan halka sunulması beklenen şirketin toplam piyasa değerinin yaklaşık 24 milyar dolar olması tahmin ediliyor.



Sosyal medya şirketi Snap'in söz konusu IPO'dan yaklaşık 3 milyar dolar elde etmeyi amaçladığı belirtiliyor.



#Snapchat
#Snap Interactive
#Hisse
#IPO
7 yıl önce