|

Sun sunucularda Windows çalışacak

Melih Bayram Dede
00:00 - 16/09/2007 Pazar
Güncelleme: 09:37 - 16/09/2007 Pazar
Yeni Şafak
Sun sunucularda Windows çalışacak
Sun sunucularda Windows çalışacak

Sun Microsystems, 90 gün içinde, x86 tabanlı 64-bit sunucularında Windows Server işletim sistemini kullanmaya başlayacak. BT Net'in haberinre göre, uzun süredir birbirine rakip olan bu iki şirket, Sun Fire üzerine kurulacak Microsoft işletim sisteminin teknik geliştirmesini beraber yapmayı planlıyor.

İki şirket ayrıca BT sektöründe önemli bir yere sahip olmaya başlayan sanallaştırma konusunda da beraber hareket etmeyi planlıyor. Bu işbirliği çerçevesinde Microsoft Server işletim sistemleri, Sun Solaris işletim sistemlerinde, Sun Solaris işletim sistemleri de Windows işletim sistemlerinde çalışabilecek.

Microsoft Analisti Michael Cherry, "Geçmişte Windows için Sun sunucularını hayal edemeyenler simdi bunu gerçekleşmesine tanık olacak" dedi. Sun Başkan Yardımcısı John Fowler, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Sun'ın x64 sunucular için izlenen stratejilerin nedeni olarak sanallaştırmanın öneminin giderek artmasını gösterdi.

Anlaşma kapsamında iki şirket tarafından sanallaştırma teknolojileri üzerinde çalışmak için kurulan laboratuvarda Microsoft ve Sun çalışanları beraber çalışacak. Fowler anlaşmanın gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen Windows Server 2008 işletim sistemi için geçerli olup olmadığı yönündeki bir soruyu ise cevapsız bıraktı.

17 yıl önce