|

Telekom devleri İstanbul'a geliyor

SAMENA 'İstanbul Yakınsama 2009' yakınsama etkinliği, 'Geniş Bandın Doğuşu... Karlılığı En Üst Düzeye Çıkaran Verimlilik' teması kapsamında, bölgenin geniş bant konusunda yatırım fırsatlarını araştırmak isteyen önde gelen uzmanlarını bir araya getirecek.

Melih Bayram Dede
00:00 - 27/10/2009 Salı
Güncelleme: 22:08 - 27/10/2009 Salı
Yeni Şafak
Telekom devleri İstanbul'a geliyor
Telekom devleri İstanbul'a geliyor

SAMENA Telekomünikasyon Konseyi, kıtalararası telekomünikasyon konsorsiyumu, 'İstanbul Yakınsama 2009' kapsamında düzenlediği geleneksek etkinliğinin 3 ila 5 Kasım 2009 tarihleri arasında Türkiye'de Çırağan Sarayı Kempinski Otel'de gerçekleşeceğini duyurdu.


'Geniş Bandın Doğuşu….Karlılığı En Üst Düzeye Çıkaran Verimlilik' temasının hakim olduğu konferans ile SAMENA üyelerine geniş bant konusunda işletme verimliliğini en üst düzeye çıkarabilecekleri yatırım fırsatlarını araştırma fırsatı veren bir platform sunulacak.


SAMENA Başkanı Bocar A. Ba şunları ifade etti: “SAMENA Telekomünikasyon Konseyi, bölgede telekomünikasyon sektörünün büyümesini ve gelişmesini hızlandırmak amacıyla üyeleri arasında bilgi paylaşımının sağlanmasını teşvik etmektedir. 'İstanbul Yakınsama 2009', bölge operatörleri, satıcılar ve düzenleyiciler açısından iş verimliliğinin tanımlanması ve elde edilmesi ve karın en üst düzeye çıkarılması amacıyla geniş bant konusuna farklı açılardan bakmalarını sağlayan bir fırsattır.”


Bocar sözlerine şöyle devam etti: “Yakınsama ile ilgili çözümlerin güçlü ve henüz keşfedilmemiş potansiyelinin ve bu potansiyelin işletme üzerindeki etkisinin farkında olma ve bunları benimseme olgusu, SAMENA, özellikle de MENA bölgesinde bulunan operatörler arasında yükselişe geçmiş durumdadır. Yakınsama, kesinlikle bölgenin telekomünikasyon faaliyetlerini değiştiriyor; operatörler, yakınsama olgusunu, yeni stratejik planlama sürecinin bir parçası olarak daha fazla görmeye başladılar.”


CEO'ların bir araya geldiği geleneksel buluşma, geniş bandın yaygınlaşması ve ayrıca ortak iş fırsatları ve gelir akışı konusunda verimli bir diyalogun geliştirilmesi açısından bir fırsat yaratacak ve Türkiye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım; Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Tayfun Acarer; ABD Federal İletişim Komisyonu Temsilcisi Robert McDowell; du CEO'su Osman Sultan; Corporate Communications of Etisalat Kıdemli Başkan Yardımcısı Ahmed Bin Ali; Türk Telekom CEO'su Paul Doany; Kenya Telkom CEO'su Michael Ghossein; Saudi Telecom Grup CEO'su Saud Al Daweesh; Orange Jordan CEO'su Nayla Khawam; Omantel CEO'su Dr. Amer Awadh Al Rawas; Umman Nawras CEO'su Ross Cormack ve Value Partner CEO'su Riccardo Ruggiero vs. gibi yüksek profilli konuşmacılar ile sektörünün uzmanlarını bir araya getiriyor.


SAMENA Telekomünikasyon Konseyi, ayrıca SAMENA bölgesinde telekomünikasyon sektöründe liderlik ve mükemmellik konusunda ön plana çıkanları ödüllendirmek üzere 4 Kasım 2009 tarihinde düzenlenecek gala yemeği ile beraber “Geleneksel 2. SAMENA Ödülleri” etkinliğini de gerçekleştirecek. Telekom sektörünün sorunları ile gereksinimlerinin saptanmasında Konsey üyeleri ile üye olmayan kişilerin gösterdiği çabaları ödüllendirmek için verilecek ödüller dört kategoride olacaktır: Operatör Ödülleri (9 kategori), Üretici/Satıcı Ödülleri (1 kategori), Düzenleyici Ödülü (1 kategori) ve Üst Düzey Yönetici Ödülleri (3 kategori).


'İstanbul Yakınsama 2009', ayrıca bölgenin önde gelen operatörlerine ve servis sağlayıcılarına SAMENA telekomünikasyon iş ortamında mevcut fırsatların irdelenebileceği ve bir taraftan verimlilik ile öz sermaye getirisini en üst düzeye çıkarırken, bir taraftan da zengin özellikleri içeren hizmet ve ürünlerin müşterilere sunulmasında önemli bir rol üstlenen çeşitli yakınsama çözümlerinin araştırılabileceği bir ortamda VIP ve CEO'ların canlı oturumlarına da ev sahipliği yapacak.


Konseyin giderek artan farkındalığını ve bölgede işbirliğini ve bilgi paylaşımını geliştirmeye yönelik olarak yapmaya çalıştıklarının önemini vurgulayan Bocar, sözlerine şu şekilde devam etti: “SAMENA, yakın bir zamanda Türk Telekom Grubu'nun da dahil olması ile beraber Türkiye'nin de yer aldığı üye topluluğunun hızla genişlemesi ile bölge çapında telekomünikasyon profesyonellerinin bir araya geldiği bir oluşumdur. Ayrıca Konseye katılanlar arasında yer alan Value Partners de, iş stratejileri geliştirme ve bu stratejileri en uygun BT çözümleri ile hayata geçirme kabiliyeti sayesinde ünlenen global bir danışmanlık firmasıdır.”


Türk Telekom Grubu, PSTN ve GSM'den geniş bant İnternet'e kadar tüm bütünleşik telekomünikasyon hizmetlerini sağlamaktadır. Grup şirketleri, modern bir ağ altyapısına sahip olup Türkiye genelinde konut ve ticari müşterilere çeşitli hizmetler sunmaktadır. Value Partners, Value Team ve Spectrum'dan oluşan ve 2007 yılında satın alınmış olup telekomünikasyon, dijital medya, yayıncılık ve eğlence sektörlerinde önde gelen bir danışmanlık firması olarak bütünleşik uzmanlık faaliyetlerini sürdürmektedir.


SAMENA NEDİR?

SAMENA Telekomünikasyon Konseyi, Güney Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika olmak üzere üç bölgede yer alan telekomünikasyon operatörlerinin, üreticilerinin, düzenleyici kurumlarının ve akademik çevrenin bir araya geldiği topluluğu barındıran ve kar amacı gütmeyen bir telekomünikasyon birliğidir.


SAMENA; Afganistan, Cezayir, Bahreyn, Bangladeş, Mısır, İran, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Libya, Fas, Nepal, Umman, Pakistan, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tunus, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yemen'in de içerisinde yer aldığı 25 ülkeyi kapsayan SAMENA bölgesinde işbirliğini ve bilgi paylaşımını sağlayan en üst düzey destekleyici olmayı amaçlamaktadır.


Konsey, Güney Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da operatörlerin karşı karşıya kaldıkları telekomünikasyon sorunlarına odaklanmıştır ve bölgede telekomünikasyon imkanlarının daha da büyümesine ve kullanılmasına yönelik daha iyi koşulları sunabilecek yeni yaklaşım ve fikirlerin oluşturulmasını desteklemek amacıyla danışmanlık konusundaki birikimini sunma konusunda kararlıdır.


Merkezi Dubai'de bulunan SAMENA'ya, Orange-Jordan Telecom Group'un önceki CEO'su olan Müh. Michael Ghossein başkanlık yapmaktadır; SAMENA CEO'su Sayın Thomas W. Wilson tarafından yönetilmektedir.

15 yıl önce