|

Tesla 123 bin aracı geri çağıracak

Elektrikli otomobil denince akla ilk gelen firma olmayı başaran Tesla zor günlerden geçiyor. Son 1 ay içerisinde piyasa değeri 4’te bir oranında düşüş göstermesinin üzerine Nisan 2016’dan önce üretilen bütün Model S araçları geri çağırdı. Toplamda 123 bin aracın geri çağırılacağı belirtiliyor.

Yeni Şafak
10:17 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 10:19 - 30/03/2018 Cuma
Diğer
Tesla Model S
Tesla Model S

Tesla’nın otomobil piyasasında önemli bir yer edinmesini sağlayan Model S’in Nisan 2016’dan önce satılan araçlarında bir üretim hatası olduğu ortaya çıktı. Şirket bunun üzerine dünya genelinde satılan 123 bin Tesla Model S’i geri çağırma kararı aldı.

Tesla bu ay tarihinin en büyük mali krizini yaşayarak yüzde 25 değer kaybetti. Lüks sedanlara rakip olan Model S’in direksiyonunda kazalara neden olabilecek bir üretim hatası keşfedildi. Firma geçen hafta yaşanan ölümlü kaza benzeri durumlarla karşılaşmamak için araçları geri çağıracak.

Müşterilere mail gönderildi

Model S sahiplerine dün gönderilen maille araçların hala kullanılabileceği söylenmiş ancak sorunlu parçanın değişmesi gerektiği yazılmış. Tesla temsilcilerinin aracı geri göndermesi beklenen müşterilerle temasa geçerek süreci kolaylaştırması bekleniyor.

#Tesla
#Model S
#otomobil
6 yıl önce