|

Tesla kendini akladı!

Geçtiğimiz haftalarda Tesla Model X kullanan bir kişi otomatik pilot özelliğinin kazaya neden olduğunu iddia etmişti. Söz konusu aracın geçmiş kayıtları incelendi ve kaza esnasında otomatik pilotun devrede olmadığı anlaşıldı.

Yeni Şafak
10:13 - 15/07/2016 Cuma
Güncelleme: 10:23 - 15/07/2016 Cuma
Yeni Şafak
Pensilvanya eyaletinde kaza yapan Tesla Model X'in otomatik pilot özelliğinin devrede olmadığı ortaya çıktı.
Pensilvanya eyaletinde kaza yapan Tesla Model X'in otomatik pilot özelliğinin devrede olmadığı ortaya çıktı.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bir Tesla Model X sahibi geçtiğimiz günlerde trafik kazası yapmıştı. Kaza esnasında otomatik pilot özelliğinin aktif olduğunu iddia eden sürücü, olayla alakalı Tesla Motors'u suçlamıştı.



Bu suçlama üzerine araç kontrole alındı ve aracın geçmiş kayıtları incelenmeye başladı. İncelemeler sona erdiğinde ise kaza esnasında otomatik pilot özelliğinin

. Söz konusu olayla alakalı Tesla CEO'su Elon Musk Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.







Musk, aracın geçmiş kayıtlarının incelendiğini ve otomatik pilotun o esnada devrede olmadığını açıkladı. Dahası, eğer sistem açık olsaydı kazanın da gerçekleşmeyeceğini belirtti. Ayrıca Avrupalı otoyol güvenliği uzmanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda da Tesla'nın otomatik pilot özelliğinin tehlikeli olmadığı vurgulandı.





Bildiğimiz üzere geçtiğimiz haftalarda bir Tesla Model S sahibi otomatik pilot devredeyken aracı kaza yapmış ve hayatını kaybetmişti. Kazayla alakalı Tesla Motors üzüntülerini ifade etmiş ve sistemin kafasının karıştığı açıklaması yapılmıştı.



Tesla Motors'un yarı sürücüsüz otomobil deneyimi sunan otomatik pilot özelliği henüz geliştirme aşamasında. Bu nedenle söz konusu özellik devrede olsa bile sürücülerden tetikte olunması isteniyor. Yani otomobil kendi kendine hareket etse bile eller direksiyonda, ayaklar da pedallarda olmalı. Böylece sistemde meydana gelebilecek olası sorunlar karşısında sürücüler inisiyatifi kendi ellerine almış olacak.



#Tesla Motors
#Model X
#Otomatik pilot
#Trafik kazası
8 yıl önce