|

Tesla rekor zarar açıkladı

Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla Motors, 2018’in ilk çeyreğinde açıkladığı rakamlar şimdiye kadar ki en kötü dönem olduğunu işaret ediyor. Firma kurulduğu zamandan bu yana en büyük kaybı geçtiğimiz çeyrek dönemde yaşadı.

Yeni Şafak
13:49 - 4/05/2018 Cuma
Güncelleme: 14:01 - 4/05/2018 Cuma
Diğer
Elon Musk
Elon Musk

Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla şirketi 2018 yılının ilk çeyreğini büyük bir zarar açıklayarak kapattı. Son çeyrekte açıklanan 710 milyon dolar şirket tarihinin en büyük zararı olarak belirtiliyor. Bu tutar 2003 yılında, kurulan ve elektrikli otomobil sektöründe öncü olmayı hedefleyen Tesla’nın en büyük zararı olarak kayda geçti.

Şirket geçtiğimiz yıl 2 milyar doların üzerinde zarar etmişti. Yapılan açıklamaya göre 2018’in ikinci yarısından sonra Tesla’nın kar edeceği taahhüt edildi. Sermaye harcamalarını bu yıl 3 milyar doların altında tutmayı hedefleyen firma, ‘kısa vadeli ihtiyaçlara’ odaklanacağını ifade ediyor.

Yatırımcılara bilançonun detayları hakkında bilgi veren Tesla yönetimi, lüks elektrikli araç sınıfındaki modellerin teslimatının bu yılın ikinci yarısında hızlanacağı ve bunun gelirlere olumlu yansıyacağını belirtti. Tesla’nın geniş kitlelere satmayı planladığı Model 3’ün imalat süreci hala geliştirilme aşamasında. Şirket üretim maliyetlerini düşürmek için alternatif yöntemler arıyor.

#Elon Musk
#Tesla
#Elektrikli otomobil
6 yıl önce