|

Tesla'lar geri çağrılıyor!

Şahin kanat Model X'lerde üretim hatası!

Yeni Şafak ve
18:19 - 12/04/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak

Yaklaşık 2 hafta önce tanıttığı yeni D segment otomobili Model 3 ile büyük sükse yapan Tesla Motors, büyük bir sorunla karşı karşıya.



Tesla'nın yeni nesil, 7 kişi kapasiteli SUV aracı Model X'in 3. sıra koltuklarının potansiyel sorunlu olduğu tespit edildi. Bu nedenle 2,700 adet Model X, tamir edilmek üzere Tesla Motors servislerine

.





Hata bir kaza testi sırasında anlaşıldı. 3. sıradaki yani 6. ve 7. koltukların sırt bölümü, kaza sırasında yerinden kaydı. Koltuklarda kullanılan menteşeden kaynaklı olduğu düşünülen hata hafife alınacak bir durum değil. Zira test sırasında arızanın, yolcuların yaralanmasına neden olabileceği anlaşıldı.



Konuyla ilgili Tesla Motor satış müdürü Jon McNeill şu açıklamayı yaptı; "Model X'in önden kaza yaptığını düşünelim. 3. sırada oturan ve kemeri takılı yolcunun, kazadan dolayı öne doğru savrulduğunda koltuğun sırt bölümündeki mandalda sorun meydana gelebiliyor. Bu da yolcunun yaralanmasına neden olabilir."



Lakin 3. sıra koltuklarının Tesla tarafından değil, Futuris isimli başka bir firma tarafından üretildiğini belirtelim. Futuris'in hatayı kabul edeceği ve onarım maliyetini karşılayacağı tahmin ediliyor.





Diğer taraftan hatanın sadece 26 Mart sonrası üretilen Model X'ler için geçerli olduğu açıklandı. Yani 26 Mart öncesi Tesla Model X'lerde potansiyel bir sorun yok. Tarih aralığı kısa olduğu için geri çağırılan araç sayısı da fazla olmamış haliyle. Şirket asıl büyük sorunu Model S'in emniyet kemerinde yaşamıştı. Geçtiğimiz sene Kasım ayında, yaklaşık 90,000 adet Model S, emniyet kemerindeki potansiyel hata nedeniyle geri çağırılmıştı.



#tesla motors
#model x
#model 3
#elon musk
#Futuris
٪d سنوات قبل