|

Tozlu Raflar: Önümüzdeki 20 yılda tarihe karışacak 9 teknoloji!

Yeni teknolojiler şekil değiştirmeye devam ediyor. Son araştırmalara göre 20 yıl içinde birçok farklı teknolojik ürüne ihtiyaç ortadan kalkıyor. İşte karşınızda 20 senede değişmesi ve ortadan kalkması beklenen 9 teknoloji!

Yeni Şafak
11:49 - 1/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:53 - 1/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni teknolojiler
Yeni teknolojiler

Yeni nesil teknolojiler temelde ürünlerin çok hızlı şekil değiştirmesini sağlıyor. Eskiden sahip olunan ve sevilen birçok elektronik eşya (VCR, CD ve katlanabilir telefonlar gibi) şimdi yerini bambaşka ürünlere bırakıyor. Hatta tüm bu görevler artık yalnızca en temel basit birakıllıtelefonda birleşiyor. Yani ayrı ayrı ürünler satın alma ihtiyacı ortadan kalkıyor. Bunu sağlayan en önemli unsurlardan biri elbette akıllı cihazlar için geliştirilen mobil uygulamalar. İlgili uygulamalar sayesinde akıllı telefon, tablet, televizyon ya da destekleyen diğer elektronik ürünlerde basit bir şekilde farklı görevler gerçekleştirilebiliyor.

Fotoğrafların büyük bölümü aslında günümüzde ortadan kalkan teknolojileri baz alıyor. Fakat bir kısmı hâlâ hayatımızdan tam anlamıyla çıkmış değil. Tahminler, 20 yıl içinde birçok farklı teknolojinin ortadan kalkarak yerine yenilerinin geleceğini (her zaman olduğu gibi) gösteriyor.

1- Otomobil aynaları ortadan kalkıyor


İlk fotoğraf doğrudan yeni nesil otomobilleri temel alıyor. Otonomsistemlerin gelişmesi ve şoförler yerine araçların sürücüsüz hale gelmesi otomobillerde büyük değişiklikler meydana getiriyor. Bunlardan biri de elbette aynaların tamamen ortadan kalkması. Aynaları kontrol edecek herhangi bir sürücüye gerek olmadığı için ayna ihtiyacı da ortadan kalkıyor.

Audi, 2019'da yan aynaları olmayan otomobillerin piyasaya sürülmesini ilgili mercilere proje olarak sunmuştu. Kısa bir süre sonra birçok farklı otomobil şirketinin de Alman üreticinin izinden gitmesi bekleniyor. Önümüzdeki 20 yılda tüm araçların yerleşik kameralarıyla çevresini takip edeceği ve akıllı sistemlerle herhangi bir tehlike durumunda sürücü ya da yolcuları uyaracağı belirtiliyor. Zaten şu an halihazırda da sürücüsüz otomobillerle birlikte bu sistem yavaş yavaş hayatımıza entegre olmaya başlamış durumda.

Haberin devamı için
sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
#Teknoloji
#gelecek
#otomobil
6 yıl önce