|

Türkiye, IBM'in gündeminde

Melih Bayram Dede
00:00 - 6/11/2007 Salı
Güncelleme: 11:49 - 6/11/2007 Salı
Yeni Şafak
Türkiye, IBM'in gündeminde
Türkiye, IBM'in gündeminde

IBM'in tüm dünyadaki uygulama geliştiriciler için düzenlediği SOA (Servis Odaklı Mimari) BT Mimarları Zirvesi'ni Amerika Birleşik Devletleri, Slovenya, Macaristan ve İspanya'dan sonra Türkiye'de düzenledi. 6 Kasım'da İstanbul'da yapılan toplantıya katılan IBM Yazılım Mimarisi Okulu Dekanı Mahesh Dodani, Türkiye'nin önümüzdeki 2-3 sene içerisinde göstereceği potansiyelle, IBM'in SOA alanında en çok önem verdiği ülkelerin başında geldiğini belirtti.

Dodani, “Dünyada birçok kurum esneklik, fonksiyonellik ve kolay entegrasyon özellikleri nedeniyle, iş süreçlerini SOA'ya uygun hale getiriyor. 2008 yılında SOA'yla bağlantılı servislerin oluşturduğu pazar 160 milyar dolara ulaşacak. Türkiye'deki şirketler ve yazılım geliştiriciler, hali hazırda gösterdikleri yetkinlikle, önümüzdeki yıllarda SOA alanında çok daha fazla söz sahibi olacak.” dedi.

IBM'in SOA BT Mimarları Zirvesi'nde dinleyicilere, SOA'nın hangi gereksinimler sonucunda ortaya çıktığı, sağladığı faydalar, SOA'ya geçmek isteyen firmaların uygulaması gereken adımlar ve daha sonraki süreçlerin nasıl modelleneceği konularında bilgi verildi. IBM'in 5 SOA uzmanının sunum yaptığı zirvenin sonunda, SOA'ya geçiş sürecinde yaşananların tartışıldığı bir de panel gerçekleştirildi. Toplantıya 250'den fazla BT yöneticisi, uygulama geliştirici ve sistem analisti katıldı.

17 yıl önce