|

Vodafone'a Telekulak Cezası

Yunanistan Telekomünikasyon Kurumu, Vodafone', Başbakan Costas Karamanlis'in telefonlarının dinlenmesi olayı ile ilgili olarak 19,1 milyon Euro ceza verdi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 24/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 12:52 - 24/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Vodafone'a Telekulak Cezası
Vodafone'a Telekulak Cezası

Yunanistan'ın Telekomünikasyon Kurumu, Vodafone Group PLC firmasına, 2004 yılındaki Atina Olimpiyatları sırasında Başbakan Costas Karamanlis'in telefonlarının kanunsuz olarak dinlenmesi olayı ile ilgili olarak 19,1 milyon Euro (27,3 milyon $) ceza verdi.


Turk.Internet.com'un haberine göre, Hellenic Telecoms ve Post Commission ya da EETT, Vodafone'un yerel şirketinin Yunan kanunlarını ve tiketici haklarını çiğnediği kararına vardı. Ağustos 2004 - mart 2005 arasında, telefonları dinlenen 106 Vodafone abonesi arasında Başbakan karamanlis'in yanısıra, askerler, üst düzey yöneticiler, insan hakları aktivistleri ve gazetecilerin bulunduğu bildiriliyor.


Vodafone Hellas yetkilileri ise EETT kararının kendilerine henüz ulaşmadığı ama her halukarda temyize gideceklerini açıkladı.


Yunanistan'daki telefon dinleme skandalında kimin dinlediği tam açığa çıkmamış, Vodafone ve Ericsson firmaları birbirlerini suçlamışlardı. Bu araştırmalar sırasında meydana gelen şüpheli bir ölüm de dikkatleri çekmişti.


2006 aralık ayında, networkünü sızmalardan koruyamadığı nedeniyle, Vodafone 76 milyon Euro (109 milyon $) cezaya uğramıştı. Bu ceza "kanuna aykırı" şeklinde açıklanmasına karşın ödendi ve arkasından Vodafone temyize gitti. esas kararın gelecek yıla kaldığı bildiriliyor.


Aynı konuda ekipman üreticisi Ericsson ise 7.36 milyon Euro (10.5 milyon $) cezaya tabi tutulmuştu. Çünkü dinlemede Ericsson'un bir yazılımının kullanıldığı tespit edilmişti.

17 yıl önce