|

WhatsApp sahte haberler için yeni bir özellik getiriyor

WhatsApp, sahte haberlerin yayılmasıyla ilgili bir mücadeleye başlamıştı. Popüler mesajlaşma uygulamasının yeni versiyonundaki bir işlev sayesinde artık sahte haberleri doğrulamak kolaylaşacak.

Yeni Şafak
11:01 - 14/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 11:05 - 14/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Günlük milyonlarca kişi tarafından kullanılan WhatsApp, sürekli yeni güncellemeler yaparak kullanıcı deneyimini iyileştirmeye çalışıyor.
Günlük milyonlarca kişi tarafından kullanılan WhatsApp, sürekli yeni güncellemeler yaparak kullanıcı deneyimini iyileştirmeye çalışıyor.

Yalan haberlerin hızla yayılması son yıllarda Facebook ve WhatsApp platformlarında birçok soruna yol açtı. Hindistan’da geçtiğimiz yaz sahte çocuk kaçırma haberinin yayılması sonucu bir kişi öldü ve üç kişi yaralanmıştı.

Ölümlü olay sonrası WhatsApp, kullanıcıların bir mesajı kaç kişiye iletme sayısını Hindistan’da sınırlandırmıştı. Aynı sınırlama, bu yıl itibariyle dünya genelinde uygulanmaya başladı. Şimdi bu önlemlere ek olarak WhatsApp’ın resim doğrulama işine başladığı ortaya çıktı.


WABetaInfo tarafından keşfedilen resim arama işlevi, herhangi bir resmi yollayarak Google’da benzer veya ilgili resimler bulmayı sağlıyor. Google’ın resim arama motorunu kullanan bu özellik, WhatsApp’ta kendilerine ulaşan resmin gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu anlayabiliyor.


Yeni araç, WhatsApp'ın 2.19.73 beta sürümünde bulunuyor yani herkese sunulmuyor. İşlevin tüm dünyaya ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Bu gerçekleştiğinde WhatsApp, sahte haberleri azaltma konusunda güçlenmiş olacak.

#WhatsApp
#Sosyal medya
#sahte haber
#teknoloji
5 yıl önce