|

Yayıncılar için yeni dönem: Instagram Hikayeler

Dünya genelinde hem basılı hem de dijital yayıncılık şirketlerinin çok büyük bölümü Instagram Hikâyeler üzerinden yeni bir pazarlama stratejisi yürütüyor. Biz de GZT.com olarak bu dönüşümü takip ediyoruz. Instagram Hikâyeler'in son yıllarda hayatımıza kattıkları, yayıncılar için fırsatlar ve diğer ayrıntılar haberimizde.

Yeni Şafak
16:52 - 11/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 16:57 - 11/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
GZT.com editörü Yunus Emre Şahin
GZT.com editörü Yunus Emre Şahin

Instagram Hikâyeler her gün yüz milyonlarca kullanıcıya erişiyor. Tabii bu popülerliğin altında birçok farklı sebep var. Fotoğraf, video ve diğer içeriklerin 24 saat sonra silinmesi insanları daha fazla paylaşım yapmak için tetikliyor. Artan gösterim sayılarının da kullanıcıların paylaşım yapmasını olumlu anlamda tetiklediği biliniyor. Bunlar işin yalnızca 'standart kullanıcılar' için birkaç ara başlığı. Fakat işin bir de yayıncı boyutu var.

Yayıncılar için büyük fırsat oluşturuyor

Instagram Hikâyeler, bugüne kadar sosyal ağlarda çoğu kez görüldüğü gibi yayıncılar için çeşitli fırsatlar sunuyor. Yayıncı kuruluşlar özel programlar vasıtasıyla hikâyeleri diri tutuyor ve marka bilinirliğini hızlıca artırabiliyor. Reuters Enstitüsü'nün 2019 yılı için yayınladığı yeni rapor, hikâyeler sisteminin haber anlatımları için eskiye oranla artık daha fazla kullanıldığını gösteriyor.

#Instagram
#Story
#Hikayeler
5 yıl önce