|

YouTube, bölgelere göre popüler oyunların listesini açıkladı

YouTube üzerinden oyun videoları izlemek, son birkaç yıldır epey bir popülerleşti. Bunun farkında olan YouTube, yayınladığı bir grafikle 25 ülkede en çok izlenen oyunların listesini yayınladı.

Yeni Şafak
17:32 - 13/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:39 - 13/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak
YouTube 25 ülkede popüler olan oyunların listesini paylaştı.
YouTube 25 ülkede popüler olan oyunların listesini paylaştı.

YouTube ana sayfasında oyunlar için özel bir sekme ve mobil için YouTube Gaming diye özel bir uygulama çıkardı. Bu hamleler ile YouTube, meşhur oyun yayın sitesi olan Twitch'e rakip görülmeye başlandı. Peki YouTube'da en çok hangi oyunları, kimler izliyor?







Oyunların izlenirliğinin farkında olan YouTube, bir grafik yayınlayarak 25 ülkede en çok izlenen popüler oyunları gösteriyor. Grafik incelendiğinde 25 ülkede popüler olup oynanan iki oyun dikkati çekiyor: Minecraft ve Grand Theft Auto V. Minecracft'ın özellikle çocuklar arasında popüler olduğunu, GTA V konusunda Türk oyuncuların yayınladığı videoların izlenme rekorları kırdığını belirtelim. Bu iki oyuna Pokemon Go'da eklenebilirdi; fakat oyun Rusya'da yasak durumda. Ülkemizde 3 oyunun hiç popüler olmadığı verilerde görülüyor.



YouTube sadece tek bir ülkede popüler olmayı başarmış (!) oyunların da listesini yayınladı. Buna göre Puzzles & Dragons sadece Japonya'da, Tower of Saviors sadece Taiwan'da ve Dofus sadece Fransa'da popülerliğini sürdürüyormuş. Bu oyunların bazıları bir hayli eski. Dofus, 2004 yılında çıkış yapmıştı ve Fransa'da hala popüler olması ilginç gelebilir. Bu veriler oyunların nüfus ile de alakası olduğunu gösteriyor.


#YouTube Gaming
#YouTube popüler oyunlar
#YouTube
8 yıl önce