|

Barışı bir gecelik ateşkesle öğrendiler

Neden savaştıklarını bilmeyen askerlerin, Noel akşamında korkuyla karışık başlayan kutlamalarının beraberinde getirdiği bir gecelik ateşkesin öyküsü

00:00 - 4/06/2007 الإثنين
Güncelleme: 01:14 - 4/06/2007 الإثنين
Yeni Şafak
Barışı bir gecelik ateşkesle öğrendiler
Barışı bir gecelik ateşkesle öğrendiler

1. Dünya Savaşı sırasında cephede birbirlerine 10 metre uzaklıktaki siperlerde Noel'i karşılamak üzere olan askerlerin hikayesi anlatan Ateşkes filminin konusu kısaca şöyle; Noel akşamı siperlerinde korkuyla karışık bir kutlama başlar. Hepsi için ortak melodiler olan şarkılarını mırıldanmaya başlayınca düşman askerleri birbirine yaklaştıran bir barış rüzgarı eser. Bunun üzerine komutanlar bir gecelik ateşkes için anlaşırlar ve tüm askerler Noel'i birlikte kutlarlar.

NEDEN SAVAŞIYORUZ

Toplu Noel kutlamasından sonra ertesi gün birbirlerine kurşun sıkacak olmalarının burukluğuyla ayrılırlar.

Kutlamayla tüm askerler aslında ne kadar çok ortak noktaları olduğunu ve içinde bulundukları savaşın anlamsızlığını keşfederler. Filmin yönetmeni Christian Carion, bu düşmanlığın çocukluktan beyinlerimize kazındığını ve bunun nasıl iktidar aracı olarak kullanıldığını çarpıcı şekilde gösteriyor. Filmin en önemli mesajı, komutanından askerine kadar kimsenin anlam veremediği bu savaşın insanların içinden çıkamadıkları bir kapan haline gelişini etkileyici şekilde yansıtması.


Orijinal Adı: Merry Christmas

Yönetmen: Christian Carion

Oyuncular: Diane Kruger, Benno

Fürmann, Guillaume Canet, Gary Lewis, Tür: Dram

KANAL 1 / 21.40


٪d سنوات قبل