|

Sevgili kayıp ülke işgal altında

Charlotte Gray adlı filmde, 2. Dünya Savaşı sırasında kaybolan pilot sevgilisini bulmak için Fransız direniş hareketine katılan bir kadının öyküsü anlatılıyor

00:00 - 5/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 00:11 - 5/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Sevgili kayıp ülke işgal altında
Sevgili kayıp ülke işgal altında

Sebastian Faulks'un “Die Liebe der Charlotte Gray”adlı ünlü romanından, beyazperdeye uyarlanan Charlotte Gray ekranda. Cate Blanchett'in başrolünü üstlendiği yapım, 2. Dünya Savaşı'nda, Naziler tarafından işgal edilmiş Fransa'da geçiyor. Film, İskoçyalı Charlotte Gray'in, görev sırasında kaybolan pilot sevgilisini bulmak için Fransız direniş hareketine katılmasını konu alıyor.

SAVAŞIN GERÇEKLERİYLE YÜZYÜZE

Filmin konusu kısaca şöyle; Charlotte Gray, 2. Dünya Savaşı sırasında Londra Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde pilotluk yapan Peter'la tanışır ve ona âşık olur. Peter, görevli olarak Fransa'ya gönderilince ilişkileri kesintiye uğrar. Bir süre sonra Peter'in uçağı vurulur ve kendisinden bir daha haber alınamaz. Bu arada eğitimini Fransa'da görmüş olan Charlotte, Gizli Servis'ten bir teklif alır ve Fransız direnişçilerine katılır. Asıl amacı, uçağı düşen Peter'ı bulmak olsa da savaşın gerçekleri onu bambaşka maceralara sürükleyecektir.


Orj Adı: Charlotte Gray Yön: Gillian Armstrong Oyn: Cate Blanchett, Billy Crudup

TRT 1 / 20.25

16 yıl önce