|

DEM'li Altan Tan CHP ve Kandil'in kirli ittifakını böyle itiraf etti: Kandil ne pahasına olursa olsun Erdoğan'ı zayıflatmak istiyor

11:25 - 23/02/2024 Cuma
Güncelleme: 11:59 - 23/02/2024 Cuma
Diğer

DEM Partili Altan Tan, katıldığı Halk TV canlı yayınında Kandil ve CHP'nin işbirliğine ilişkin itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Tan, "DEM'e hakim olan kanat Kandil'e de egemen olan kesim, yine 10 yıllık siyasetin devamından yana. Ne pahasına olursa olsun AK Parti ve Erdoğan'ı zayıflatmak... Ondan sonrasını çok hesap etmemek... Ve yine belli bir elle tutulur bir karşılık görmeden CHP'yi İstanbul özelinde İmamoğlu'nu desteklemek... İşte bunlar karşılıklı hamleler..." ifadelerini kullandı.

CHP, İstanbul Esenyurt Belediye Başkanlığı için aday ilan ettiği Ali Gökmen'i Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti ile yaptığı pazarlık sonucu sağlık sorunlarını gerekçe göstererek geri çekti. Gökmen'in yerine DEM'in sıcak, sözde "Kürdistan" çıkışlarıyla bilinen Ahmet Özer aday gösterildi. 17 ilçede belediye başkan adaylarını açıklayan DEM Parti, 22 ilçede aday göstermedi.

#Altan Tan
#DEM Parti
#Kandil
#CHP
#Seçim
6 ay önce