|
Sinyal iyi ama!

Hüseyin Avni Aker Stadı"nda sanki Avrupa"dan iki takımın maçına gelmiş gibi hissettim kendimi. Düşünün ki 22 futbolcudan sadece beşini tanıyorum, geri kalanına yabancıyım. Varın siz düşünün takımların mantelitesini, oyun düzenini ve taktiksel varyasyonlarını incelerken yaşadıklarımı.

Maça gelince. Rus ekibi haddini bilerek, önde bıraktığı Grigoryev"i, Poloz ve Kanga ile destekleyerek atak zenginliği üretmeye çalışırken, kalabalık orta alanı savunmaya yakın tutarak Trabzonspor"un çabuk atak yapmasını engelleme uğraşı verdi. Trabzonspor, teknik direktörünün de üzerine basarak belirttiği gibi henüz hazır değil. Bu karşılaşmaya taktiksel olarak hazır olmasa da futbolcularının yeteneğiyle ön plana çıktığı bir Trabzonspor izledik. Cardozo için yazacak fazla bir şey yok. Adı üzerinde; yıldız futbolcu. Artıları ise takım oyununda savunmayı da düşünmesi. Egemen, Giray, Bamba ve son olarak Aykut Demir"e partnerlik yapan Mustafa Yumlu yeni görev arkadaşı Belkalem ile uyumlu bir görüntüdeydi. Savunma güvenliğini kenarlarda Bosingwa ve Musa ile sağlayan Trabzonspor"da Musa"nın savunmada kalıp önündeki Constant ve Yusuf Erdoğan"ın kademesini düşünmesi yeni olmasına bağlıyorum.

Orta alanda Medjani gerçek anlamda ön libero. Soner bu alanda geniş boşluklar oluştuğunda zorlanıyor ama hücum organizasyonlarında oyun mantelitesi Selçuk İnan"ın boşluğunu dolduracak güvenceyi verdi.

Trabzonspor geriden uzun toplarla sonuç üretmeye çalışırken, bunu tek düze yapmasıyla bir türlü bu şekilde pozisyonda üretemedi gol de. Bu maçta Trabzonspor kazandığı gol gibi golleri bana göre sezon içinde çok atacaktır. Hava hakimiyeti olan Cardozo"ya birde Belkelam ile Mustafa Yumlu eklenince etkinlikte artıyor.

Trabzonspor"un golünde ofsayt varmıy dı, yokmuy du tartışırım ama 50 dakikada Yusuf"a yapılanın penaltı olduğu kesin. Tabi ki faule maruz kalan Yusuf olunca hakemi aldatmaktan sarı kart gören futbolcunun inandırıcılığı pek olmaz. Trabzonspor"un ilk resmi maçında verdiği sinyal olumlu ama bir de sola takılı kalması!

Sonuç olarak; Halilhodzic"in bahsettiği gibi bu maçlar sürpriz maçları değil. Boşnak teknik adam ezber bozmanın gayreti içinde zaman kazanmaya çalışıyor. Geçen sezondan bu sezona sadece beş kişi taşıyan bir teknik adam için zaman çok önemli. Bu zaman dilimi uzarsa çok kişinin kafası ağrıtır. Yabancı kaldığım maçtan ancak bu kadar!..

10 yıl önce
Sinyal iyi ama!
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri