|
Koç ve Sabancı"dan "küresel" açılım

Aşağılık kompleksi diz boyu olanlar ve yine öküz altında buzağı arıyorlardır, hiç şüphe etmeyin. Milleti nasıl "bidon kafalı" ve "aptal" buluyorlarsa, Ali Koç"un Bank of America"nın Küresel Danışmanlık Komitesi"ne, Güler Sabancı"nın ise Siemens Yönetim Kurulu"na girmelerine, "hak edilmemişlik" çağrışımı yapacak kulplar takmayı başaracaklardır…

Kavramları kendi dünya görüşlerine uygun olarak olumlu ya da olumsuz yüklemelerle işine geldiği yönde eğip büken, Türkiye"nin finansal konularda ve alt yapı meselelerini çözmede gösterdiği başarıyı küçümseyen, ülkedeki kalkınma hızını es geçmeye mütemayil bu arkadaşlar, genelde "Bizden bir cacık olmaz!" zihniyeti içindedirler.

Ali Bey ile Güler Hanım"ın başarıları, Türkiye ve kendi şirketleri adına sadece iş (business) anlamında bir zafer yürüyüşü değildir. Aynı zamanda olayın iletişim boyutu da en az iş boyutu kadar önemlidir. Milyonlarca dolar harcasınız da, Türkiye"nin algısına kamu diplomasisi bağlamında daha derin ve etkili katma değer getirecek böylesine güçlü bir adım atmanız mümkün olmayabilirdi. Tebrikler Ali Bey, tebrikler Güler Hanım.

Akdeniz "barış çıkarması"…

Biliniyordur mutlaka, ancak biz bilmeyeler için bir kez daha tekrarlayalım. Diplomasi, devletten devlete doğru yürütülen ilişki ve iletişim faaliyetlerinin bütününü ifade ederken, kamu diplomasisi devletlerden diğer ülkelerin haklarına doğru yürütülen iletişim ve ilişki faaliyetlerini tamamı için kullanılır… Devlet bu çalışmalarında özel sektör ve sivil toplum örgütlerinden aldığı destek oranında kendini, varsa derdini, meselelerini anlatmakta başarılı olur. (Daha fazla bilgi için her zaman olduğu gibi yine Dr. Gaye Aslı Sancar"ın kitabı "Kamu Diplomasisi ve Uluslararası Halkla İlişkiler"i ısrarla tavsiye ediyoruz)

Kamu diplomasisi bağlamında ilginç bir çalışmadan örnek verirsek, belki meramımızı daha iyi anlatır, "Yahu şu Batılılar bizi hiç anlamıyor" serzenişi içine düşmeden biraz daha düşünülmesine, daha anlamlı çözümlere yönelinmesine vesile oluruz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Genç Gazeteciler İslamofobi"yi konuşuyor" adlı bir panel düzenlemiş. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 15 önemli TV ve yazılı basın mensubunu 15 Türk gazeteciyle buluşturmuş. Bakan Kılıç, bir de proje açıklamış. Küresel barış için bir gemi Türkiye"den yola çıkacakmış. Akdeniz"e kıyısı olan bütün ülkeleri dolaşacak ve gençler kendi ülkelerinin liderlerinden alacakları barış mektuplarını uğradıkları ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına sunacaklarmış.

Devlet yapmış yapacağını. Proje ilginç… Bakalım özel sektör ve STK"lardan hangi "babayiğitler" hayıflanmak yerine aktif katılım ve destek gösterecekler.

"Artık internetten bedava film yok"

Esen Evran kardeşimizin haberiyle öğrendik ki, artık internetten bedava film indirmek mümkün olamayacak. Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü sinema salonu işletmecileri ve film yapımcıları ile bir araya gelmiş ve internetten korsan film indirenleri tespit edecek bir organizasyon oluşturma kararı almış. Mücadele ofisi, 5 hukukçuyla birlikte Nisan"da çalışmalara başlayacakmış.

Haberin kaynağı Mars Entertainment"in yöneticisi Muzaffer Yıldırım Bey internette korsan filmlerle mücadele konusundaki detayları güzel güzel anlatmış. Meraklısı internetten bulabilir.

Bu gelişmeye çok sevindim. Muzaffer Bey önümüzdeki günlerde internetten yasal yollarla, parasını ödeyerek film indirme olanaklarını genişletecek yatırımları da gerçekleştirip bize anlatır da, bir iki siteye, kalitesiz filmlere, farklı yollar aramaya mahkûm olmayız…

Derbinin gerçek galibi: FB"li Kemal!

GS-FB voleybol derbisi… Dördüncü set oynanıyor… Durum 19-18 GS lehine… Sarı Kırmızılılar hücum ediyorlar. FB"li Kemal bloğa çıkıyor ve top dışarıya gidiyor. Out yani... Sayıyı FB alacak…

O sırada Kemal arkadaşlarının şaşkın bakışları ve itirazları arasında elini kaldırıp hakeme, "Benim elimden çıktı!" diyor… Hakem sayı ve topu FB"ye verecekken kararını GS lehine değiştiriyor…

Kemal"in tavrı ne kadar müthiş ve yılın "fair-play" davranışına adaysa, FB"li diğer oyuncuların Kemal"e salak muamelesi yapmaları da bir o kadar yüz kızartıcı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bakalım, bizce derbinin gerçek galibi olan Kemal ve benzerleri ile ilgili nasıl bir iletişim projesi gerçekleştirecek?

11 yıl önce
Koç ve Sabancı"dan "küresel" açılım
Perşembenin gelişi
Seçimi bırak sahaya odaklan
İsrail yalnızlaşırken Starbucks’ın açıklayamadığı gerçek
Sîdî Ukbe Ulucamii Müslüman Batı dünyasındaki dini yapılarının atasıdır
Randevu sistemi, kamu iletişimi ve ötesi