|
Dinle Ey Liberal!

Barışta demokrat, savaşta korkak oluyorsun. Bu kaçıncı satışın bizi?

Kusura bakma liberal terminolojide nasıl ifade edilir bilemedim ama sürekli terk edilmek artık canımıza tak etti Ey Liberal!

Tokadı yiyince anında saf değiştiriyorsun olacak şey mi Ey Liberal!

Şu haline bir bak, 12 Eylül"de darbecilere methiye yazarsın, Özal kazanınca "tonton" diye seversin.

Sabah darbeci, ikindide liberal, yatsıda Kemalist oluyorsun, yastığa başını sosyalist olarak koyuyorsun. Bu nasıl iştir anlamadık Ey Demokrat!

28 Şubat"ta etmediğin laf kalmadı, seçilmiş Başbakan Erbakan"a verdin veriştirdin sonra darbeci Çevik Bir"i az kalsın Cumhurbaşkanı yapacaktın. Bu asker korkusu nereden içine sindi bilemedik Ey Liberal!

Seni baş tacı ettik, gazetelerimizde, televizyonlarımızda en önemli görevleri, koltukları sana verdik. Ama siyasi yangında ilk kurtarılacak şeyin kendin olduğunu bize daha önce niye söylemedin Ey Liberal?

Erdoğan"ı hiç sevmedin aslında. Muhtar bile olmaz demiştin hatırlarsan. Adam Başbakan oldu, sen muhteşem bir kıvraklıkla döndün Erdoğan"a övgüler düzdün. Tamam da 27 Nisan bildirisi olduğunda niye aynı kıvraklıkla Erdoğan"a ateş püskürmeye başladın Ey Liberal?

Dinle Ey Liberal!

Solcular bize demişlerdi ki "Bu liberallerle birlikte yol çıkılmaz, ilk fırtınada geri dönüp kaçarlar, ilkeleri yoktur." Solcular yanılmış. Senin ilken varmış, omurgan yokmuş biz yolun sonunda bunu aldık.

Tamam senin kadar havalı kitaplar okumadık. Mesela John Locke"nin liberal düşüncenin kurucusu olduğunu bilmiyordum, şimdi Google"dan öğrendim. Cahil olsak da senden bir şeyler öğrenmekten utanmadık. Sen de biraz Erich Fromm (bu da Google) yerine, "dik duruş" konusuna çalışsaydın ya, eksiğini kapatırdın Ey Liberal!

Dinle Ey Liberal!

Türkiye"nin entelektüel birikiminde önemli bir yer işgal ediyorsun. Gazetelerde köşe yazarı, televizyonlarda yorumculuk yapıyorsun. Allah için ağzın iyi laf yapıyor, kalemin kuvvetli. Lakin biz biraz da Sivaslı"nın dediği gibi "herif misin" ona bakarız. Anadolu insanı herif olmayanın sözüne pek itibar etmez Ey Liberal!

Son birkaç yıla bak hele.

Suriye savaşı patladı bir türlü karar veremedin, liberal düşüncen sancı çekti ama bir türlü doğuramadı ki anlayalım kimden yanasın. Esad"a "katil" diyemedin, "Erdoğan haklı" diyemedin, ama "savaş kötü" dedin, "ölüm olmasın" dedin güzellik yarışmasında ezberlenmiş mesaj veren adaylara benzedin. Kime beğendirmeye çalışıyorsun kendini Ey Liberal?

Mısır"da olaylar oldu. Tahrir"de damarlarındaki bütün özgürlükçü enerjin boşaldı. Sonra Mursi"yi seçince halk dudak büktün. Adam sakallı, hem de Arapça konuşan "dinci" ya sanırım pek uyuşmadı kanın. Amerika"daki arkadaşların da zaten iyi şeyler yazmadı bu ceketinin kol boyu parmağından uzun olan Mursi için.

Sonunda darbe oldu Mısır"da. Ey liberal kardeşim sen darbeye "darbe" diyemedin ya işte o zaman fikirsel iflasını ilan ettin.

Rabia Meydanı"nda binlerce insan öldürüldüğünde, tanklar sivilleri ezip geçtiğinde ve gencecik Esma vurulduğunda sen hep sustun. Bir liberal, sivil idareye darbe yapıldığında konuşmayacaksa ne zaman konuşacak peki? Senin demokratlığın, senin özgürlük anlayışın, senin fikir özgürlüğün Esma"yla birlikte Rabia Meydanı"na gömüldü. Kompleksli Batı hayranlığın, öykünmeci demokratlığın, yalan düşünce özgürlüğü nutuklarını artık dinlemeyeceğiz. Mısır"da yine ucuza sattın bizi Ey Liberal!

Türkiye"de Gezi olayları patladığında yüzündeki ve kalbindeki tüm maskeleri çıkarttın. İçindeki faşist solcu, katıksız Kemalist, darbeci ulusalcı, marjinal örgütçü canavarlar ortaya çıktı ve seni teslim aldı. İçinde canavar beslemeyen korkak arkadaşlarınla birlikte yine sattın bizi Ey Liberal!

Sen güçten yanasın adaletten değil. Sen kişisel çıkarından yanasın mazlumdan değil Ey Liberal, gör bu geçeği.

Kusura bakma Ey Liberal biraz sertleştim ama anla bizi bu kaçıncı satışın, artık sinirlerimiz boşaldı.

Son olarak Cemaat kavgasındaki tavrına bak. Psikopat ruhlu bir örgütün devleti, seçilmiş hükümeti yıkmak için darbe girişimine sen yine ses çıkarmıyorsun. Sen anlaşılan Cemaatin hükümetten güçlü olduğunu sandın o yüzden kaydın o tarafa. Sürgülü kapı gibisin sürekli kaydırıyorlar seni dur artık yerinde Ey Liberal!

Gazetelerden istifa edip onların gazetesine geçiyorsun, yok manifestolara imza atıyorsun, yok süslü kelimelerle Erdoğan"ı diktatör olmakla suçluyorsun? Erdoğan"ın uçağına bindiğinde, yemeğini yediğinde, gazetelerinde yazdığında yere göğe sığdıramıyordun Başbakan"ı. Bu nasıl kaymadır, bu nasıl bir satıştır Ey Liberal!

Söyle neden korkuyorsun? Mesele kaset mi? Hepimizi, dinlemişler, izlemişler, kaydetmişler inan. Hepsini ortaya dökseler ne olur? Hem Ali Kırca"yı hatırla, o da Cemaat mağduruydu. Kaseti çıktığında o kadar güzel savundu ki kendini, kimse bir şey demedi, hatta tebrik bile ettiler. Asıl dindar gazeteciler, siyasetçiler düşünsün, kasetin de çıksa sana ne zarar verebilir ki Ey Liberal!

Biz kaçıncı satışın sayamadım. Bizi dediysem, dindarları, muhafazakarları, milliyetçileri, Kürtleri yani Anadolu çocuklarını kast ediyorum. Zoru gördüğünde hep terk ettin bizi. Anladık ki sen "herif" değilsin Ey Liberal!

Sen en iyisi Cihangir"de sıcak şarap, Etiler"de cheesecake, Toskana"da tatil (bunlar da Google search) üzerine güzellemeler yap, ikide bir aramıza girip demokratlık taslama.

Biz kendi özgürlük kavgamızı veririz gölge etme Ey Liberal!

#ETİKET

Başıma gelecekleri biliyorum. Bu yazıyı alıp Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Ahmet Altan, Taha Akyol, Cüneyt Ülsever, Ergun Babahan, Ertuğrul Özkök, Hasan Cemal Cengiz Çandar, Cem Boyner, Kürşat Bumin, Neşe Düzel gibi isimlere etiket yapıp gönderecekler. Lakin peşinen insaf derim.

Twitter.com/alinurkutlu

10 yıl önce
Dinle Ey Liberal!
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle