|
Sadece fiziksel ilerleme var

Mancini, Eylül"den bugüne takım düzenini oturtamadığını bir kez dün Tokatspor karşısında gösterdi. İtalyan hoca futbolda düzeni ve istikrarı yakalamışlığın bir ölçütü olan tahmin edilebilir olma özelliğini hâlâ kazandıramadı. Kadro ve düzen istikrarsızlığı istenileni veremeyen, arayışına devam eden takımların özelliğidir. Hâlâ hedefleri olan, devre arası kampı geçirmiş Galatasaray"ın ne oynayacağını futbolcular bile soyunma odasında, kadro tabelaya yazıldığında öğreniyor olabilir.

Eğer Galatasaray üçlü defans oynayacaksa Hakan Balta sol stoper için ideal isimdir. Temposu artık bek oynamaya yetmeyen tecrübeli oyuncunun pozisyon bilgisi ve düzgün ayağından o bölgede faydalanmak akıllıca olabilir. Dün bu bölgede oynayan Hakan sahanın en iyilerinden biriydi. Fakat, üçlünün diğer iki ismi Melo ve Semih Kaya uyumsuzluklarıyla bir kaç tehlikeye yoktan yere ihtimal verdiler. Melo gibi bir orta saha kuvvetini, oyunun iki yönünde de etkili bir futbolcuyu defansın göbeğinde kullanmak, takımın yıldızlarından birini pasifize etmek anlamına geliyor. İtalyan hoca yeni bir macerada daha fazla ısrarlı olmadan Brezilyalı"yı mevkisine döndürmesi gerekir. Zaten dün oynayan merkez orta saha üçlüsü Selçuk-Emre-Sneijder fiziksel açıdan güçsüz de kaldı.

Burak Yılmaz takımın en isteklisiydi. Maç ayırt etmeden çabasını ve eforunu sahaya yansıtan Burak bu konuda saygıyı hak ediyor. Sneijder hala fiziksel açıdan zayıf; dün de güçsüz ve isteksizdi, ortadaki bir çok topa ayağını bile sokmadı.

Tokat karşısında izlediğimiz Galatasaray fiziksel olarak güçlenmiş ama savunma, organizasyon ve hücum üretkenliği konusunda hâlâ problemleri olan bir görüntü verdi. Tokatspor"un iyi oyununun hakkını teslim etmek lazım ama sarı-kırmızılıların hücumda çok daha etkili olması gerekirdi.

10 yıl önce
Sadece fiziksel ilerleme var
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle