|
Skor iyi ama sorun çok

Biliyoruz ki Galatasaray, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayacak. Hatta bu kadronun ortalama zorluktaki bir Şampiyonlar Ligi grubunda 4-5 puandan fazlasını alamayacağını tahmin etmek zor değil. Bu sebeple keyfi hatta isteksiz davrananın (Belhanda), Türk taraftarının hoşuna gidecek sloganlar atıp sahada hiçbir şey vermeyenin (Feghouli) ve işini yaptığı için aldığı yüksek maaşı daha da yükseltme peşinde olanın (Gomis) bir uyarı alması gerekiyordu. Kulübede oturmak bu üçlüye ya iyi gelecektir ya da niyetlerini belirginleştirecektir. Bugünün şartlarında para her zamankinden değerli, bu üçlünün yıllık sabit maliyeti 10 milyon Euro’nun üzerinde. Şu görüntüleriyle bu üçlünün kattıklarını yapabilecek oyuncu piyasada fazlasıyla var. Çok daha ucuza ikame edilebilirler.

Maça bakacak olursak; belli ki Galatasaray bu savunma sıkıntısını kolay kolay atlatamayacak. Yenilen goldeki o dağınık savunma görüntüsü Şampiyonlar Ligi oynayacak bir takımda çok nadiren görülür. Bu yüzden Galatasaray hep gol yiyecek, kazanmak için yediğinden fazlasını atmak zorunda kalacak. Dün rakip Ankaragücü’ydü, maçın dönmesi zor olmadı. Ne var ki bu maç ligin 10. haftasında oynansa futbol ve sonuç böyle şekil almayabilirdi. Ankaragücü yeni çıktığı Süper Lig’de kalıcı olmak adına tecrübeye yatırım yaptı ama henüz oturmamış, toplama bir takım. Tecrübe onları hızla toparlayacaktır ve puan toplamaya başlayacaklardır. Ancak toplama bir takımın ligin ilk haftasında Galatasaray’a karşı skor koruması kolay değil.

Galatasaray açısından skor ilk hafta için iyiydi. Ancak savunmada bek ters kademeleri, stoper-bek uyumsuzluğu ve başlı başına Maicon’un ağırlığı büyük problemler. Orta sahada ise Donk’un yeterliliği çok tartışılır. İki kanatta ikiz kardeşler Onyekuru ve Rodrigues verimli olur ama orta saha ve bekleri tarafından beslenmeleri lazım.

Galatasaray’ın bu sezon işi kolay değil. Ne var ki sezon öncesi çok umut veren, rakiplerine büyük tehdit gibi görünen herhangi bir takım da yok. Mevcut ekonomik şartlarda transfer dokunuşları yapmak da oldukça zor. Şampiyonluk adaylarından çözümü kendi içinde üretebilen takımlar öne çıkacak. Galatasaray’ın kadro derinliğine bakınca bu da çok yüksek bir ihtimal gibi görünmüyor.

#Galatasaray
6 yıl önce
Skor iyi ama sorun çok
Kara dinlilerle milletin savaşı
Kim neyi başardı?
Önce siyaseti şimdi de devlet aygıtını ifsat etmek istiyor
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!