|
Yaşar Doğu felsefesi yaşamalı

Uluslararası 36. Yaşar Doğu Golden Grand Prix Güreş Turnuvası''na bu yıl rekor bir katılım var. 24 ülkeden 180 sporcunun mücadele ettiği turnuva Yaşar Doğu turnuvaları tarihinin en görkemlisi. Ankara Atatürk Spor Salonu''nda Güreş Federasyonu her türlü tedbiri almanın yanı sıra gayet güzel bir organizasyon örneği sergilemiş. Her şey yerli yerinde amiyane tabir ile dört dörtlük. Ben Başkan Osman Aşkın Bak ve ekibini kutluyorum. Ortaya konan kaliteli ödül miktarı ile Yaşar Doğu ruhuna uygun bir turnuvayı tüm Ankara''lılar izleyecek.

Geçmiş yıllarda turnuvanın yerini Ankara, İstanbul, İzmir ve Samsun illerine taşıyan federasyonlar bu turnuvanın bir bakıma itibarını zedelemişlerdir. Yaşar Doğu gibi tüm dünyanın tanıdığı, Türk milletinin gönlünde taht kurmuş bir şampiyon adına yapılan turnuva elbette şanına yakışır olmalı. Güreş Federasyonu Başkanı Osman Bak, gelecek seneden itibaren turnuvaya 100 bin dolar ödül koyacaklarını ve turnuvayı dünyanın en önemli birkaç turnuvası arasına getirmeye çalışacaklarını belirtti. Turnuvanın ilk gününde yoğun katılım nedeni ile çok zorlu maçlar oldu. Türk Milli Takım''dan 55 kiloda Sührab Atalay, 120 kiloda Aydın Polatçı ve 84 kiloda Ali İmamoğlu ile bronz madalya kazanan sporcularımız oldular.

İlk gün finallari sonucunda; 55 kg İranlı Dadashi Taghi , 66 kg final mücadelesinde Yasin Bolat Azerbeycan''dan Azizov Emin''i yenerek şampiyon oldu. 84 kg Serhat Balcı ise finalde karşılaştığı İran''lı tatari Hamid''e yenilerek gümüş madalyada kaldı. 120 kg da ise Valadi Fardin (İran) B.Bashidar (Bulgar) sporcuların Final mücadelesinde galip gelen iran lı fardin şampiyon oldu.

55-66-84-120 kilolardaki finallerde İran 4, Türkiye 2, Bulgaristan 1, Azerbeycan 1 sporcu ile mücadele etti. İlk gün müsabakalarını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, GSGM Genel Müdürü Mehmet Atalay, Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya ve diğer birçok milletvekili ile birlikte mahalli ve mülki amirler de izlediler.

Son söz olarak, müsabakalara yarın (bugün) 60,74 ve 96 kilolardaki mücadelelerle devam edilecek.Yapılan güzel organizasyonu takdir etmekle birlikte gelecek sene en az 30-40 takımın katılımı ile Yaşar Doğu- muzun şanına uygun büyük bir turnuvayı görmek ümidi ile.

16 yıl önce
Yaşar Doğu felsefesi yaşamalı
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı