|
Yola revan

2011 yılında Dünya güreşinde çok ciddi organinazasyonları evimizde düzenleyeceğiz. Bu organizasyonlar için yola revan olurken iyi tedbirler almak gerekmekte. Türkiye''mizde 2011 dünya şampiyonasına biraz sıkıntılı ortamı bulunan serbest güreş milli takımımız için yoğun bir mesai harcaması gerekli. Serbest güreş 2007 yılında Bakü''de1 altın beş beşincilik ile 40 puanla dünya ikincisi, 2009 ise bir gümüş, bir bronz ve 23 puanla dünya ikincisi olarak bir istikrar rotası çizmişti. Ama ne oldu ise 2010''da oldu ve 8 puanla ve madalyasız 18.''cilik gibi hiçte hak etmediğimiz bir alanda bulduk kendimizi.

Şimdi şu üç şablona göre şapkamızı önümüze koyarak çok iyi düşünmemiz gerekiyor. Serbest güreşimizin kaptan köşkünde oturan İshak İrbayhanov güreşimize ne getirdi ne götürdü denirse: Bana göre hiçbir şey getirmedi.

Aslında Türk spor tarihine göz attığımızda takım dünya şampiyonluklarımız olan Serbest stil 1951, 1954, 1957,1966,1994 yıllarındaki dünya şampiyonluklarımızda takımlarımızın başında hep yerli insanlarımız vardı. Üstelik bu insanlar tek bir kuruş bile maaş almadan cansiperane hizmet ettiler.

Her ne hikmetse Türkiye''mizi şaha kaldıran insanlara kuruş verilmezken yabancılara çok cömert davranılmakta ve binlerce dolardan başlayarak dünyanın parası verilmektedir.Şimdi seneye İstanbul''da müthiş bir imtihana gireceğiz. Şu anki şablonda greko Romen milli takımımız Dünya ikinciliği ünvanı ile serbeste nazaran sıkıntısı daha az bir şablonda 2011 de sınava girecek. Serbest ise 2 yıllık yükselmeden sonra 2010 daki düşüşün ardından mutlaka 2011 İstanbula çok iyi hazırlanmalı. Sezer Akgül, Ramazan Şahin, Serhat Balcı, Fatih Çakıroğlu son yıllarda madalya alan bu gençlerimiz bana göre İstanbul''da kürsüye tırmanacak güçleri vardır. Hakeza 60,74 , 84 kilolardaki gençlerimiz ilede takımın iyi hazırlanması ve iyi konsantre edilmesi halinde İstanbul''da yine en kötü derecemiz takım halinde ilk üç klasmanın içinde oluruz. Yapılması gereken tek şey: Serbest güreşimizde teknik bazda acilen tedbirler alarak ikibin onbir yılına umutla hazırlanmak.

Son söz olarak: Serbest güreş Türk spor tarihinin lokomotifi olan Tek branşdır. Nasılı derseniz Kazandığımız 28 olimpiyat altın madalyasının 17 tanesi serbest güreşe aittir. Yine takım halindeki 7 Dünya şampiyonluğumuzun beş tanesi tek başına serbeste aittir. O zaman endişeye mahal yok, kaptan köşkünde tedbir alalım ve düzgün rota ile yola revan olalım. Sonu hayır olur inşallah.

14 yıl önce
Yola revan
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu