|
Bilinmeyen o kadar çok şey var ki!

Atatürk"ün İngilizlerle ilişkisi hep muammadır. Hem İngiliz devleti hem de bizim Genelkurmay ilgili belgeleri açıklamadığı için Cumhuriyet tarihinin ilk yıllarında ne olup bittiğini bilmiyoruz. Musul-Kerkük ne uğruna feda edildi belli değil.

İngilizlerle hangi konularda anlaştık belli değil ama İngilizlerin bize armağanı (!) Kalust Sarkis Gülbekyan ve Berç Keresteciyan gibi derin masonik güçler ve bunların özellikle masonik çevreleri ülkemizin tüm kritik noktalarını ele geçirmişti.

1975 yılında ABD ambargosu ile sarsılan Türkiye"de Berç Keresteciyan"ın oğlu İbrahim Türker kurduğu şebekeyle (network) Seferberlik Tetkik Kurulu"nu istediği gibi yönetiyordu. Türkiye"de kaçakçılık işleri ve siyaseti dizayn etme Türker ve şebekesinin işiydi.

ABD"ye casusluk yapan Kurmay Albay Sabahattin Savaşman, Lockheed uçak skandalının baş aktörü Orgeneral Emin Alpkaya ve Lockheed Türkiye temsilcisi Nezih Dural gibi isimler aslında Türker"in dediklerini yapıyorlardı.

Bu şebeke 12 Eylül darbesini yapmayı başardı. Turgut Özal"a dünya sisteminin uygun gördüğü politikaları uygulayacağı garantisiyle Anavatan Partisi"yle seçimlere girilmesine müsaade edildi. Hatta o dönem siyasilerin güvenlik tahkikatını yapan Önder Koç, Türker"den aldığı emirle Özal için olumsuz rapor vermemişti.

Neticede Özal bir dizi reform yaptı ve Türk ekonomisini dışa açmayı başardı. Ama Özal"ın hesaba katmadığı bir realite kendini gösterdi. Türkiye"de rant, ithal ikame üzerinden sağlanıyordu. Özal kaçakçılık ve rant sistemine neşter atınca devlet içindeki şebeke bundan rahatsız oldu.

Özal bu yapıyı iktidarı döneminde tanıdığı için vatansever olduğuna inandığı ve devletin istihbarat ağını iyi bilen Hiram Abas ve Mehmet Eymür"e geniş yetkiler verdi. Bir yandan da Özal İngiltere"de yıldızı parlayan Kıbrıs Türkü Asil Nadir"i basın dünyasına girmeye ikna etti. Buradaki amaç Hürriyet"in sahibi Erol Simavi"nin gücünü kırmaktı. Eski Emniyet Müdürlerinden Fahri Görgülü, Asil Nadir"in yanına monte edilmişti.

Bir yandan çıkarları zedelenen, bir yandan da Türkiye reformlarla kabuk değiştirmeye başlayınca İbrahim Türker ve ekibi haliyle bu durumdan rahatsızlık duydu. Tam o zamanlarda İrangate olayı patlak verdi. ABD tarafından İran"a gönderilen silahları Kemal Horzum kendi şirketi olan B.C. Havayolları üzerinden Mustafa Arda"nın yardımıyla taşıdı. Tabii Horzum"un arkasında İbrahim Türker vardı ve bu skandaldan elde edilen para 1988"deki Özal suikastinde kullanıldı.

Özel Harp Dairesi"nden Sabri Yirmibeşoğlu, iş dünyasından Kemal Horzum, basın dünyasından Erol Simavi, ANAP içerisinden yedi ismin şebekenin emirleri doğrultusunda Özal suikastini organize ettikleri iddia edildi. Tetikçi Demirağ tıpkı Horzum gibi Afyonlu. Demirağ"ın kullandığı silah İngiliz marka Scott Webley ve İngiltere"den özel olarak getirtilmişti.

Tamamen tesadüf eseri suikast başarısız olunca Özal bu şebekenin izlerini buldu. Ama gücünün yetmeyeceğini anlayınca geri adım attı.

1991 seçimleriyle Demirel yeniden iktidara gelince şebeke çok rahatladı. Türker ve ekibinin ilk işi Özal"ın yakın çalışma arkadaşlarını ANAP"tan uzaklaştırmak oldu. Öte yandan Çankaya"da Özal"ı çembere alarak etkisiz hale getirmeye çalıştılar.

Balyoz davası tutuklusu Hasan Iğsız, Köşk istihbarat sorumlusu eski Cumhurbaşkanlarımızdan Cevdet Sunay"ın yeğeni Fuat Bey Özal"ın çevresini oluşturdular. 1993 yılında meydana gelen Özal"ın zehirlenme hadisesi için bu isimlerin ifadelerine başvurulsa daha iyi olur. Yoksa adı geçen Levent Ersöz"ün Özal"ın ölümüyle zerre ilgisi olmadığını herkes biliyor. Ayrıca Özal"ın zehirlenme hadisesine benzer vakalar o dönem sıkça yaşanmıştı ve dönemin yetkililerine ulaştırılmıştı.

İyi bir doktor aynı zamanda iyi bir katil olabilir. Çünkü insan anatomisini iyi tanır. Demirel"in, "Özal zaten ölecekti" türü tezviratlarını ciddiye almayın. İbrahim Türker çok iyi bir kimya mütehassısıydı. Batı dünyası için yıllarca Ruslarla mücadele etti.

Sovyet Politbürosu"ndan tanıdığı üst düzey mason yetkililer ve Seydişehir Alüminyum ve İskenderun Demir-Çelik fabrikalarının kurulması esnasında tanıştığı Ruslardan zehirler temin edildi. Ve nokta konuldu.

Bu bilgiler buzdağının sadece görünenleri. Devletin içinde yer etmiş şebekeler siyaseti ve ekonomiyi istedikleri gibi dizayn ettiler. Diğer gerçekler de zamanla ortaya çıkacaktır.

Twitter.com/cemkucuk55

11 yıl önce
Bilinmeyen o kadar çok şey var ki!
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle