|
Radikal karar

Konyaspor maçında oyuna sonradan dahil olup Beşiktaş'ın yarışta kalmasını sağlayan golü atan Kagawa, bu kez ilk 11'de başladı. Tabi hem medyanın sorgusu, hem Japonlar'ın ilgisi, hem de iyi idman performansı Hoca'yı biraz da bu karara zorlamış gibi. Yoksa Adem'in merkezde, Quaresma-Lens'in kanatlarda, Burak'ın ise ileri uçta olduğu oyun şablonundan şu ana kadar istediğini almıştı Hoca. Kagawa'nın merkeze geçmesiyle Adem solda buldu kendini ancak ayağı sürekli içeri gitti, sürekli merkezde bir yer aradı kendine. Böyle olunca da iki ismin görevleri birbirinin üstüne bindi. Bunun yanında Beşiktaş'ı iyi analiz eden Tamer Hoca, Dorukhan-Atiba ikilisine baskı uygulayınca, siyah-beyazlılar adına ilk yarı sıfır organizasyonla ve sıfır pozisyonla bitti.

İkinci yarıda, bu sezon ilk defa oyuna bu kadar etki eden, böylesine radikal dokunuşlar yapan bir Şenol Güneş izledik. Bunu özellikle 2016-2017 sezonunda çok yapardı. Oyun 15 dakika istediği gibi gitmezse bambaşka bir formata döner “O orada oynar mı?” dediğin adamdan verim alırdı. Bu maçta da top Beşiktaş'tayken en arkada 3'lüye dönüp Dorukhan'ı stoperde kullandı. Dorukhan, orta saha ve sağ bek dışında stoperde de iyi iş çıkartabileceğini ortaya koydu. Top rakipteyken ise sol bek Lens oldu. Saman alevi bir 10 dakikayla golü bulup 3 puanı aldı Beşiktaş. Ne kadar kıymetli olduğunu söylemeye gerek yok.

Beşiktaş, pozisyon bulamasa da futbolcuların isteği ve mücadelesi dikkat çekiyor. Tabi pozisyon ve gol olmayınca oyun vasat görünür. Oyun vasat olmasına vasattı ama ben “bu şartlarda” maçlara iyi konsantre olan, Beşiktaşlı oyuncuların mücadelesini önemli görüyorum. Düşünsenize; maaş alamıyorusunuz (ihtiyaçları elbette yok, elbette faturalarını ödeme sıkıntısı yaşamıyorlar ama özellikle yabancı oyuncular buraya para kazanmak adına geliyor. O yüzden umursamaz da davranabilirler), hocanızın yeni sezonda olmayacağını biliyorsunuz, liderle ciddi fark açılmış. Buna rağmen takımın geneli oyuna iyi konsantre oluyor.

Ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapıp 9 maçta 21 puan topladı Beşiktaş. Bir golcünün nelere kadir olduğunu görüyoruz. Burak, attığı gollerin yanı sıra takımın oyunun içerisinde kalmasında, düşmemesinde de etkili oluyor. Bunu tribünden net olarak görüyorsunuz. Futbol sahası sınırlarında kalan/kalacak olan bir Burak'a hayır diyecek bir Beşiktaşlı da yoktur sanırım.

#Beşiktaş
#Burak Yılmaz
#Göztepe
#Quaresma
#Ergin Aslan
5 years ago
default-profile-img
Radikal karar
‘Beşikten mezara kadar ilim’
Sarhoştum, hatırlamıyorum
Suçlu kim?
Vergi artışı yerine yapılacaklar
Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar..