|
Zeytin Dalı: Gavur tasallutundan kurtarma
Afrin operasyonuna işgal diyen aydınlar tam bir
anomik bilinç
içerisindeler. Batı'ya çarpılan ve sarsılan zihnin sarhoşluk halleridir bu! Çünkü Afrin bu milletin bütün parçalarını içinde tutan bir yer. Arap da Türk de Kürt de beraber yaşar. Kimi işgal ediyorsunuz? Kürdü mü, Türkü mü yoksa Arabı mı? Böyle şey mi olur? Tam tersine gavurun işgaline uğramış bir yapıyı dağıtıyorsun. Arapları, Türkleri ve Kürtleri gavurun emrine sokan iradeyi yıkıyorsun. Milletin anasırı İslam’ını gasp eden şer güçlerini imha ediyorsun. Buna işgal değil, dense dense
Müslümanları emperyalizmin oyuncağından kurtarma hareketi
denir.

Nitekim ordumuz barış ve huzuru temele alıyor. Üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan, meseleyi Kürt temeline alarak yorumlayanlara en üst düzeyde tepkisini ortaya koyuyor. Çok ilginç bir biçimde
anomik aydınlar
ve kimi eski askerler Kürtleri merkeze alarak meseleye bakıyorlar. Birbirine karşıt gözüken bu iki bilinç de aslında kendini son yüzyıla hapsederek ulusalcılık içinden bakanlardır. İki anomik bilinç tarafı da Afrin’e bakarken sadece bir unsuru görüyor. İki bilinç de etnikçi, iki unsur da ulusalcı ve iki unsur da Osmanlı bakiyesini reddeden bir tutuma sahip.
Zeytin Dalı harekâtı, bu milletin kendi evlatlarına, unsurlarına ve Anadolu’dan Mezopotamya’ya uzanan parçalarına sahip çıkma çıkışıdır. Bunun içinde Osmanlı bakiyesi unsurlar var. Bunun içinde Arap da Türkmen de Kürt de ve hatta Ermeni de var. Türkiye bunları emrine alan PYD terörüne ve onun
gavurlaşma siyasetine
dur diyor.

Afrin operasyonu bir fetih hareketi mi? Hem evet hem de hayır. Klasik anlamda bir fetih hareketi değil. Çünkü fetih başka topraklara karşı yapılır. Oysa bu toprakların sosyolojisi ya da millet varlığı bizim dışımızda yer almaz. O nedenle yapılan bir fetih hareketi değil. ABD emperyalizmi ile işbirliği yapan eşkıya hareketinin temizlenmesidir. Müslüman unsurların korunması, güvenlerinin sağlanması ve varlıklarının geleceğe taşınmasıdır. Kendimize ait bir millet olarak gördüğümüz varlığı neden fethedelim ki? İnsan kendini mi fethedecek? Kemalizm’in yaptığı gibi milletini mi fethe kalkacaksın?

Eğer fetih, bir açılma hareketiyse, evet bu operasyon bir fetihtir.
Anadolu’nun açılma hareketidir. Anadolu’yu boğmak isteyen güçleri püskürtmek, yok etmek ve bunu Anadolu’ya daha fazla çekilerek değil, Anadolu’yu genişleterek büyük yapma bilincinin atılımıdır
. Gavurlarla bir parçamızı terörize ederek Anadolu’yu parçalamak oyununu
Anadolu’yu açarak aşma mücadelesi
dir. Bu fetih; tarzıyla da değerlidir, anlamlıdır, mübarektir. Askerlerimizin bu fetih bilinciyle dualarla uğurlanması, dualarla zafer ruhuna gark edilmesi ve dualarla ruhlarına kanatlanması çok doğal. Doğal olmanın ötesinde bir mümin duruşu.
Ortadoğu’da bugün hangi ordu millet varlığını temele alarak mezhep ve ırk ayırımını aşan bir mücadele içinde yer alıyor?
Hangi ordu Arap, Fars, Türk ve Kürdü birlikte korumak için gavur oyununu bozma savaşını ortaya koyuyor? Türk ordusu Afrin operasyonuyla bunu gerçekleştiriyor. Başkomutan Erdoğan bu anlamlı misyonla konuşuyor ve yol gösteriyor. O nedenle “Kürtleri dağıtmak” diyen kim olursa olsun onlara karşı sert konuşuyor.
Türkler, millet varlığını tarihsel İslam bakiyeleriyle beraber sürdürme iradesini gösteriyorlarsa Arapları da Kürtleri de Afrin’de güven ve huzura, adalet ve refaha kavuştururlar. Türkler, nasıl ki dün Anadolu’ya dışardan yaptıkları fetihlerle geldilerse bugün de Anadolu’dan dışarıya çıkarak açılımlarda bulunuyorlar. İslam ümmetine yeniden “yapıcı umut” olarak tarih sahnesine çıkıyorlar. Anasırı İslam’ın beraberliğinin muhtemel yollarını bu irade ile ortaya koyuyorlar. Hayırda yarış vardır; Türkler de hayırda yarışıyorlarsa elbette kazanmak da onların hakkı!
Kürtlerin tarihsel varlığı, buna engel olmak üzere Batı'nın verdiği role dilencilik yapmak değil.
Kürtler bugüne kadar da buna tenezzül etmedi. Ortada olan emperyalizmin ürettiği anomik bilinçlerdir, terörize ettiği güçlerdir. PKK da budur, PYD de budur. Bunu yıkıp geçmek vemillet varlığımızı geleceğetaşımak Zeytin Dalı harekatının en önemli misyonudur.
#TSK
#Afrin
#Zeytin Dalı Harekâtı
6 yıl önce
Zeytin Dalı: Gavur tasallutundan kurtarma
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî