|
Amazon Koç Üniversitesi!

Koç gibi adamlar, ormanı tıraşlayıp koç gibi bir üniversite kurmuşlar; beğenmeyip mırın kırın ediyoruz.

Orman adamı olmakta ısrar ediyoruz.

Adamlar bizi yontup bir şeye benzetmek için hiçbir masraftan kaçmıyor, biz de ormanlarımız elden gidiyor diye dava açıp hukuk makamından caz yapıyoruz.

Olacak iş mi?

Her taraf orman dolu; bugüne kadar birinden bir orta halli Tarzan bile çıkmadı.

Ama Koç Üniversitesi''nden koç gibi doktorlar, mühendisler, ekonomistler ve başka bilumum lüzumlu adamlar ve kadınlar çıkacak.

Ama biz bir türlü durumu algılayamıyoruz.

Üstelik Koç Holding''den koçlar gibi reklam alan bütün medya-market organları bu gerçeği defaatle gözümüze sokmalarına rağmen!..

Onlar bu memlekete gerekli olanla, patronlarına gerekli olanın aynı şey olduğunu bilen koç gibi mümtaz medya canlıları.

Biz ise orman romantizminden kurtulamamış birtakım maydanozlarız.

Kıymetlerini bir türlü anlayamıyoruz!

Yani sizler anlayamıyorsunuz!

Ben çoktan anladım ve bu vatan millet hizmetinin aşkıyla yanıp kavrulan insanlara koç gibi bir proje hazırladım ve projemi bir maruzat olarak bu sütunlardan kendilerine sunuyorum:

"Sevgili koç gibi abilerim, ablalarım, onların çocukları, köpekleri ve kedileri... Bu memlekete yapmış olduğunuz bu ilim irfan tıraşlamasını sonuna kadar destekliyorum. Üç karış ormanı, sizin koç gibi hatırınızın üstünde tutan bir zihniyetin; ilim irfan aşkı ile "Kestane, gürgen, palamut/ altı orman, üstü bulut" romantizmi arasında doğru bir seçim yapması beklenemezdi zaten. Siz bu insanları adam etmek için boşuna uğraşıyorsunuz. Onlar cahil kalmaya razı olurlar, yine de ormanlarından vazgeçmezler. Bari orman dedikleri de orman olsa...

Naçiz fikrimi sorarsanız, bunlarla hiç uğraşmayın ve kalkıp gidin Amazon ormanlarını inceleyin. Orada daha önce ilim irfan tıraşlamasına maruz kalmamış binlerce hektar koç gibi ormanlık arazi var. İstediğiniz kadarını tıraşlayıp üniversitenizi kurabilirsiniz. Bu hem daha zevkli olur, hem de sizi bir sürü reklam-ilan parası vermekten kurtarır. Sting''den başka sizinle uğraşan kimse olmaz. Hem Amazon ahalisinin ilim irfan aşkına, bizim insanlarımızdan çok daha aç ve istekli olduğunu duydum. Üstelik onlara araba ve buzdolabı da satabilirsiniz. Elektrik ve yol olmaması sorun teşkil etmez, onların çoğu araba ve buzdolabının ne işe yarayacağını bilmezler. Siz de bu gibi konuları müfredata almakta acele etmezsiniz.

Sevgili koç gibi abilerim, ablalarım, onların çocukları, köpekleri ve kedileri... Bu vesileyle koç gibi saygılarımı sunar, koç gibi ellerinizden öperim."

**************

Nasıl fikir ama!...

Bu Amazon fikrini duyunca nasıl telaşelere garkolduğunuzu görür gibi oluyorum.

İçinizden "Koç abi, biz senin kıymetini bilemedik, gel bizim bahçedeki bütün ağaçları kes ama bizi böyle öksüz bırakma" gibi yalvarma cümleleri kuracak sefiller çıkacağını da tahmin ediyorum.

Ama yağma yok!

Koç Holding''i sizin kıytırık ormanlarınızdan kurtarmaya andiçtim, onlar bundan sonra balta girmemiş koç gibi Amazon ormanlarını traşlayacaklar.

Bizim gazeteler de manşet sıkıntısından "Ve güneş tutuldu" türünden birinci sayfalarla çıkarlar artık!

25 yıl önce
Amazon Koç Üniversitesi!
Görevde yükselmelerdeki sınavsız atamalara acilen müdahale edilmelidir
Seçimi bırak sahaya odaklan
İsrail yalnızlaşırken Starbucks’ın açıklayamadığı gerçek
Sîdî Ukbe Ulucamii Müslüman Batı dünyasındaki dini yapılarının atasıdır
Randevu sistemi, kamu iletişimi ve ötesi