|
"Eleştiri hakkı" belgenizi onaylattınız mı?

Lütfen yukarıdaki soruyu ciddiye alınız! Eğer gidip size ''eleştiri hakkı'' kazandıracak belgeyi onaylattırmadıysanız, bundan sonra toplum içine çıkıp eleştiri hakkınızı kullanmanız pek mümkün olmayacak.

Biliyorum bunu ilk defa duyuyorsunuz ve nereye başvuracağınızı bilememenin paniğine kapılmak üzeresiniz.

Hiç telaşlanmayın, size gerekli bütün bilgileri vereceğim; dahası ne yapmanız gerektiğini adım adım anlatacağım.

Önce size en yakın Hürriyet bürosunun adresini öğreniyor ve hemen oraya gidip bir adet ''Eleştiri Hakkı Formu'' istiyorsunuz.

Bu formu en doğru şekilde doldurup formu aldığınız görevliye teslim ediyorsunuz.

Doldurduğunuz form, diğer formlarla birlikte kayda geçirilip numaralandırılıyor ve hemen Hürriyet''in merkez adresine acele kargo ile gönderiliyor.

Orada hazır kıta bekleyen ve her şeyi en iyi bilen bir uzmanlar kurulu, başvuru formunuzu inceleyip, ''eleştiri hakkı''nızı kullanmaya uygun olup olmadığınızı tespit ediyor.

Eğer verdiğiniz bilgilerden, ''eleştiri hakkı''nızı kullanmanıza mani bir durumunuz olmadığı ortaya çıkarsa, uzmanlar kurulunun takdiri doğrultusunda eleştiri hakkı formunuz onaylanıyor.

Uzmanlar kurulu tersi bir kanaate varırsa, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde eleştiri yapma hakkınızı tamamen kaybediyorsunuz.

Doğal olarak bu noktada formda beyan edilmesi istenen bilgilerin neler olduğu konusu önem kazanıyor.

Merak etmeyin, size o bilgileri de vereceğim.

Eleştiri Hakkı Formu''nda cevaplamanız istenen sorular şunlar:

1.Yağmurda, karda, güneşli havalarda, trafik lambasının yanmasını beklerken, dolmuşta giderken, hapşırırken, ıslık çalarken, yoldaki bir yağmur birikintisine basıp sinirlenirken, yemekten sonra üstünüze hafif bir rehavet çökmüşken, hakem tuttuğunuz takıma yapılan açık bir penaltıyı görmezden gelirken ya da başka şeyler yaşarken, kendinizi bir şekilde dinci hissettiğiniz oluyor mu?

2. Fethullah Gülen cemaatinden olduğu bilinen herhangi bir kimsenin elini sıktınız mı? Selamını aldınız mı? Yere düştüğünü farketmediği yüz binliğini arkasından yetişip kendisine verdiniz mi?

3.Eleştiri hakkınızı ne zaman kullanmayı düşünüyorsunuz? Hemen şimdi mi, yoksa emekli olup ununuzu eledikten ve eleğinizi nereye koyduğunuzu unuttuktan sonra mı?

4.Devlet hiyerarşisinin en önemli ve en stratejik harflerinden olan "m" harfine alerjiniz var mı?

5.Kendinizi "Ben çağrıldığım bütün toplantılara giderim" diyen kontrolsüz hoşgörü sahiplerine yakın hissediyor musunuz?

6.Kendinize çizdiğiniz düşünsel rota, daha önce Foucault gibi "AIDS''li", Camus gibi "yaşamı saçma bulan" tuhaf adamların yanından geçti mi?

7.Kafanızı iki elinizin arasına alıp "Acaba ben meşru muyum?" diye düşündüğünüz olur mu?

8.İki yumurta kırıp menemen yapmayı, şöyle bir çıkıp hava almayı, karşı balkondaki haylaz velede dil çıkarmayı isteyebilen canınız, bir gün durduk yerde İslam''da reform yapmayı da isteyebilir mi?

Gördüğünüz gibi bütün sorular çok kolay!

Hemen cevaplayıp, umutla Hürriyet''in eleştiri hakkı belgenizi onaylamasını beklemeye başlayabilirsiniz.

Haydi daha ne duruyorsunuz!

25 yıl önce
"Eleştiri hakkı" belgenizi onaylattınız mı?
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!